Decoratiuni interioare indraznete

0

Decoratiuni interioare indraznete (4)Va provoc cu o serie de decoratiuni interioare indraznete. Marele avantaj pe care il au aceste decoratiuni interioare indraznete este faptul ca se pot pune in practica indiferent de decorul initial din camara (schimbandu-l radical), pot imbunatatii imaginea unei camere (foarte repede si cu eforturi mici) si pot da un aer proaspat.

Un alt argument pentru care aceste decoratiuni interioare indraznete trebuie luate in seama este faptul ca necesita investitie minima.

Principii caracteristice pentru aceste decoratiuni interioare indraznete.

Repetarea. Un element de decor unic, indiferent ce este el (perna, lampa, vaza) daca este intr-un singur exemplar se pierde si nu spune mare lucru. Repeta-l de trei ori (trei fiind numarul magic).

Daca nu ma crezi arunca un ochi in revistele de specialitate si vei vedea cat de des se repeta unele detalii de trei ori. Merge si cand este vorba despre tablouri, scaune, perne asezate pe canapea, sfesince pentru lumanari, piese ornamentale de decor si asa mai departe.

//www.casa-gradina.ro/simetria-in-amenajarile-interioare/Citeste si: Simetria in amenajarile interioare

Trei obiecte asemenatoare sau identice, cu aceeasi functie dau personalitate si echilibru. Daca vorbim de decoratiuni interioare indraznete principiul repetarii il poti realiza agatand trei oglinzi unele langa altele pe un perete, trei taboluri si asa mai departe. Numai sa fie trei!

Decoratiuni interioare indraznete (4) - CopySuperdimensionarea. Acesta este un alt bun si mai practic principiu pentru decoratiuni interioare indraznete, supradimensionarea fiind solutia excelenta mai ales in camerele mici, pentru holuri, dar foarte practica si in domitoare.

Principiul este acela de a aduga elemente de decor mult mai mari decat in mod uzual. Poti sa faci asta cu multe elemente dintr-o camera, dar cel mai mare efect il poti avea daca folosesti elemente care se pot lipi sau agata de un perete.

Decoratiuni interioare indraznete (8) - CopyAstfel supradimensioneaza o biblioteca, aseaza o canapea imensa in camera de zi sau, mai simplu, pune o oglinda uriasa pe un perete in hol, in dormitor sau in camera de zi.

Un ceas de perete urias sau un tablou de mari dimensiuni (poate sa fie poster, desen, fotografie), dar extrem de atent si bine ales pot schimba complet o camera. Poti aseza intr-un colt al camerei un fotoliu mare, un lampadar sau, daca exista suficient spatiu, chiar si o planta. Ferestrele unei camere pot primi acest rol. O camera cu geamuri foarte mari, cu perspectiva frumoasa intra in categoria acestor idei de decoratiuni interioare indraznete.

Elemenul supradimensionat dintr-o incapere este cel care da personalitate si poate sa devina elementul central in camera.

Citeste si: Trucuri care fac camerele sa para mai mari

//www.casa-gradina.ro/simetria-in-amenajarile-interioare/Decoratiuni interioare indraznete prin supradimensionare sunt foarte usor de realizat, dar ai nevoie  de putina imaginatie pentru un efect total.

Citeste si: Solutii decorative cu fotografii mari

Imprimeurile. Acestea sunt din start in categoria decoratiuni interioare indraznete. Le poti folosi oriunde. Sub forma de cuverturi si covoare, draperii sau chiar sub forma de carpete pe perete.

Imprimeurile pot sa fie florale, geometrice, cu desene mari sau cu desene mici. Fiecare in parte poate fi o solutie, o alternativa sau un mod de exprimare. Amestecarea imprimeurilor este forma extrema in care acestea pot fi utilizate ca decoratiuni interioare indraznete.

Pentru asta este nevoie de un spatiu luminos, mare, cu mobila putina. Locul prinde viata prin imprimeuri ca modaltitate de exprimate prin decoratiuni interioare indraznete.

Sursa foto: ©mikolajn/Fotolia / ©phaendin/Fotolia / ©XtravaganT/Fotolia /

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply