Decoratiuni interioare in stil american. Cateva idei

0

Afla de la noi secretele unor decoratiuni interioare in stil american. In primul rand trebuie spus ca este tipic pentru amenajarile interioare in stil american risipa de spatiu. Chiar si cea mai saracacioasa casa din America are exces de spatiu, ceea ce starneste gelozii unui european. In al doilea rand  decoratiunile interioare in stil american sunt urmarea imediata a syilului arhitectural al caselor lor.

Holul, bucataria si camera de zi fac un tot unitar, casele au, de cele mai multe ori, un etaj si scara interioara, la care se adauga o bucata de gradina, veranda, garaj si ceva ce la noi pare a fi un fel de cerdac.

Decoratiunile interioare in stil american pleaca de la ideea americanilor ca totul trebuie sa fie MARE si FOARTE MARE…. Asa se explica unele din caracteristicile din decoratiuni interioare in stil american.

Citeste si: Proiecte de case americane

Bucataria in stil american este una mare, peretii sunt plini de dulapuri si spatii de depozitare, exista masina de spalat vase si un frigider urias. In plus, intotdeauna este loc pentru ceva mai mare.

In ceea ce priveste decoratiunile interioare in stil american exista cateva caracteristici. Canapeaua este mare, semineul nu lipseste, simetria este prezenta in camera de zi, exista un balansoar, se remarca absenta bibliotecii si exista un decor aerat fara elemente de personalizare clare. Mobilierul este din lemn de pin, sau din artar sau nuc, pentru cei instariti. Stilul de amenajare interior american este cel care a descoperit si raspandit in toata lumea dulapurile in perete care si ele sunt prezente in toate casele americanilor.

Citeste si: Proiecte de case traditionale romanesti 

stil american

Se poate spune ca in general stilul american al decoratiunilor interioare variaza de la regiune la regiune in Statele Unite, dar exista cateva detalii comune care dau personalitate acestui mod de decorare al caselor.

Camera de zi este de regula simetrica, comoda si practica, iar televizorul este elementul principal din camera.

Toate casele americanilor au un loc de luat masa, detaliul fiind unul din caracateristicile decoratiunilor in stil american.

Dormitoarele sunt mari, fara detalii anume, confortabile si practice. In decoratiunile in stil american ceea ce conteaza in primul rand este utilitatea organizarii spatiului, confortul si abia apoi vin detaliile de decoratiuni care ii preocupa in mod special pe europeni.

Casele americanilor sunt practice prin excelenta, viu colorate, comode si … mari.

Citeste si: Imprimate pe faianta

Piela si mobila tapisata cu piele este o alta caraceteristica pentru ceea ce este definit ca fiind stil american. Este foarte probabil ca americanii sa fie cei care au inventat mobila tapisata cu piele de vita, dar si mobilierul greu, plin, masiv perfect pentru camerele mari si spatioase pe care cei mai multi dintre ei le au. Tipic pentru americani si stilul american de decorare al caselor sunt ferestrele mari, usile de sticla care dau pe terase sau in curtea interioara. Casele americane sunt de regula case cu doua intrari, fara a mai pune la socoteala si accesul, in casa, din garaj.

Americanii prefera pentru casa lor materialele inflorate, folosesc intens husele pentru canapea, scaune si fotolii, iubesc cuverturile pentru pat, pernele multe, fie ca sunt in dormitor, in patul matrimonial sau pe canapeaua din sufragerie.

O alta caracteristica pentru tot ceea ce inseamna decoratiuni in stil american este piatra naturala, fie pe jos, fie in structura semineului (fie ca este fals sau functional), dar si caramida aparenta si lemnul. In fapt americanii sunt dependenti de lemn, mai mult de jumatate din casele lor fiind facute din lemn.

Intre caracteristicile care definesc regulile decoratiunilor in stil american se mai adauga: lambriurile, covoarele moi, draperiile groase in dormitor si ferestre cu perdele foarte fine sau fara in camerele de zi, utilizarea in mica masura a tablourilor, americanii preferand pozele de familie si fotografiile artistice, lampile si lampadarele (multe si diverse, chiar si in aceiasi camera).

Sursa foto: ©IrianaShiyan/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply