Proiecte de case traditionale romanesti

0

Pare a prinde contur un curent nou. Cei care sunt in fata provocarii de a-si construi o casa iau in calcul, atunci cand aleg si decid asupra proiectului si solutiile arhitecturale propuse prin proiectele de case traditionale romanesti. O evaluare scurta a propunerilor de proiecte arata ca subiectul este unul interesant pentru din ce in ce mai multi oameni in cautarea casei de vis.

Daca suntem interesati de “casele americane”, de casele din lemn si de “casa scandinava”, exista arhitecti care si-au facut un bine meritat titlu de glorie din a se concentra pe proiecte de case traditionale romanesti. Sursele de inspiratie sunt multiple, fiecare regiune istorica din Romania avand case cu o arhitectura specifica.

Citeste si: Proiecte de casa fara etaj

Casele traditionale romanesti au o impartire si o structura care reprezinta rezultatul experientei acumulate si perfectionate de multe generatii. Cerdacul, acoperisul in panta, soba mare, organizarea camerelor si detaliile din lemn ale caselor traditionale romanesti fac din proiectele noi, solutii foarte apropiate de natura. Casele traditionale romanesti, in variante noi, ies in evidenta prin silueta lor frumoasa, prin simplitate si eleganta.

Ceainarie - cuptor cu plita

Citeste si: Casa de lemn la cheie

Aceste case traditionale romanesti se pot amenaja prin integrarea la interior a unor elemente noi, astfel ca sunt fundamental moderne.

Nu mai putin important este faptul ca aceste proiecte de case traditionale romanesti nu depasesc investitia medie in construirea unei case pe baza unui proiect neutru si ca aste case se preteaza la adoptarea de solutii deosebit de moderne in ceea ce priveste materialele de constructie.

Citeste si: Locuinţe ecologice la preţuri mici

Tehnicile de constructie privesc diferite metode de utilizare a lemnului, plecand de la ziduri realizate cu grinzi si sarpanta din lemn, pereti portanti din caramida, acoperisul inclinat – care ofera si avantajul mansardei, cu lucarne traditionale.

Citeste si: Proiecte de case mici

Toate acestea sunt elemente de personalitate, care scot in fata, fac vizibila si demne de admirat orice casa ridicata plecand de la proiecte de case traditionale romanesti.

Sursa foto: caseromanestilacomanda

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply