Imprimate pe faianta

0

Pe placile de faianta din baie, poti alege sa imprimi o imagine deosebita; procedeul este simplu, mai greu este sa gasesti executantii…

Faianta imprimata termic

Teoretic, tehnica este destul de cunoscuta. In orice oras exista centre de imprimare si personalizare a tricourilor si canilor. Nu toate dispun insa de tehnologia necesara de a imprima si pe placi ceramice.

Am cautat in mai multe orase, atfel am dibuit ca cei din constanta pot incerca la digital center (www.digitalcenter.ro), unde imprimarea unei placi de faianta de 20×20 cm cu reproducere color a unei imagini sau sigle costa 20 de lei.

„Placa de faianta este imprimata termic, iar daca nu este supusa la frecari, imaginea poate rezista un timp indelungat”, ne-a asigurat Claudiu Taran, de la digital center.

O minune a tehnologiei: kerajet

Fotoceramica digitala color se poate realiza si prin comanda on-line, pe www.prestarea.com. se aplica o substanta gelatinoasa speciala pe hârtia tiparita. Ultimul pas consta in transferul imaginii pe suport ceramic si arderea acestuia la aproximativ 900 grade Celsius. Trebuie doar sa trimiti imaginea in format digital si de dimensiuni mari pe mailul firmei si sa iti faci cunoscute cerintele.

Si specialistul Catalin Rotaru, de la Delta Design, iti da vesti bune. El mentioneaza decorarea moderna tip kerajet (gasesti imagini pe www.kerajet.com), mult mai scumpa, dar care foloseste un principiu asemanator imprimantelor cu jet de cerneala.

Mozaicuri lucrate manual

Mozaicurile din imagine au fost realizate de cei de la Anima Ceramic Design din S.U.A. (www.animatile.com), producatori specializati a peste 80 de modele
unice de ceramica lucrata manual. Produsele (mozaicul gata asamblat pe o plasa caroiata) pot fi comandate si in Romania, evident, la costuri foarte
mari, iar asta din cauza taxelor de expediere. Americanii sunt deschisi si la propuneri din partea clientilor: daca ai o imagine preferata, ei ti-o pot realiza.
Va avea maiestria unei piese lucrate manual, rezistente la foc, potrivite pentru a fi montata si in piscina.


Articol publicat in revista Casa si Gradina
Foto: Anima Ceramic Design
www.animatile.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply