Am lucrat manual decoraţiuni de sezon

0

Draga cititorule, manual
Cu ocazia sărbătorilor îţi propun patru proiecte de decoraţiuni simpatice.
1. Brăduţi textili
Ai nevoie de: pânză cu imprimeu de iarnă sau uni, foarfecă, ac, aţă, o coală de hârtie, creion, beţe de frigăruie, ghivece mici, vatelină. Cum procedezi: desenezi un brad pe pânza pusă în două faţă la faţă şi eventual fixată cu ace, decupezi, coşi pe margine partea de sus, apoi întorci pe faţă, umpli cu vatelină, coşi şi partea de la baza bradului. Apoi înfigi băţul de frigăruie în brad, iar capatul liber îl fixezi în ghiveciul umplut cu un ghemotoc de hârtie peste care aşezi vatelina.

www.pixabay.com
2. Omuleţi din conuri
Ai nevoie de conuri de pin, pistol de lipit la cald (cu baghete de silicon), cariocă, biluţe de polistiren şi puţin fetru.
Cum procedezi: fixezi cu silicon 1-2 bucăţele de fetru la baza conului, pentru stabilitate, lipeşti şi biluţa de polistiren în vârful conului, ataşezi la fel bucăţele de fetru decupate în formă de fular, mănuşi, tichie şi desenezi faţa.
3. Crăciunei din şerveţele
Ai nevoie de: hârtie cartonată albă, creioane sau carioci, cutter, foarfecă, şerveţele roşii. Cum procedezi: desenezi pe hârtie 2 cercuri inegale care se întrepătrund puţin (ca un 8), decupezi vălurit pe margine, îndoi pe mijloc, păstrând cercul mai mic deasupra, decupezi aproape de îndoitură o fantă (cu cutterul) prin care treci şerveţelul, apoi colorezi chipul.
Continuarea acestui articol în revista Practic Idei nr. 12/2016.
Text: Monica Viericiu
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply