Decorarea camerelor mici. Câteva reguli practice

0

Decorarea camerelor mici poate părea o misiune sortită eșecului. În realitate aceste câteva reguli pentru decorarea camerelor mici vor aduce lumină și vor mări vizual spațiul. Decorarea camerelor mici nu trebuie realizată după șabloane, ci trebuie aplicate în funcție de datele generale ale camerei.

Respectă aceste reguli practice în decorarea camerelor mici și efectul este garantat.

Zugrăvește cu alb sau culori pale. O foarte bună soluție sunt vopselurile care conțin ulei care fac pereții lucioși.
Zugrăvește tavanul și pereții în aceeași culoare și folosește pentru podele materiale care să contrasteze cu pereții. Ideal este că podelele să fie într-o nuanța mai închisă cu 3-4 tonuri. Este importantă că podelel să fie mate daca pereții sunt lucioși și invers.

Citeste si: Dormitor in nuante de violet, ocru si auriu

Colorează ușile și ramele ferestrelor în culori închise. Dacă se poate lucioase, este perfect.
Folosește pentru decorarea camerei cel mult două nuante (pentru covor, canapea, perdele) și mergi pe soluția culorilor solide ton-pe-ton, cu printuri mici.

Adaugă câteva pete de culoare în nuanțe foarte intense, vidrante, electrice, pentru a da viață spațiului, care are de cele mai multe ori o tentă monotonă, monocromatica.

Accentele pot fi realizate din printuri șoc dacă materialele pieselor majore sunt într-o singură culoare. Pe lista cu reguli pentru decorarea camerelor mici nu este menționat un stil anume, dar regulile stilului minimalist și ale celui personal, adaptat la nevoi este cea mai bună alegere. Piesele de mobilier trebuie să fie limitate strict la ceea ce este necesar în cameră și nimic mai mult.

Citeste si: Ce inseamna simplitatea pentru decoratiunile interioare

Nu folosi niciodată tapet într-o cameră mică, sau dacă o faci renunță la covoare. Tapetul este oricum ultima soluție într-o cameră mică.

O problemă pentru decorarea spațiilor mici sunt piesele de mobilier. Soluția o reprezintă nu piesele mici, incomode și neplăcute, ci piese puține. În locul unei canapele cu trei locui, alege una cu două locuri, în locul fotoliilor mari, alege un scaun-fotoliu, iar în locul pieselor de mobilier lipite de pereți, gen servante, bufeturi, biblioteci, alege polițe și corpuri lungi și înguste, fie că sunt etajere, fie că sunt dulapuri cu rafturi sau sertare.

Una din cele mai bune reguli pentru decorarea camerelor mici spune că nu trebuie omise colțurile camerei, care trebuie “umplute”. De regulă colțul este o zonă nefuncțională, dar într-o cameră mică trebuie neapărat utilizat.

Citește: Stilul boem, o abordare practica

Alte soluții bune pentru decorarea camerelor mici mai sunt: ferestre mari și lumina multă. Ferestrele trebuie lăsate libere și dacă este nevoie de perdele sau draperii, atunci trebuie alese modele simple, albe și din materiale mate.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply