De la apartament la casă. De ce vei avea nevoie când te muți de la bloc

0

Tot mai mulți dintre români aleg să lase în urmă aglomerația și blocurile gri ale marilor orașe și să se mute în zonele limitrofe sau în suburbii, la casă. Confortul pe care ți-l oferă o casă, pornind de la intimitate și ajungând până la spațiul mai generos, este de necontestat, iar odată ce îți vei savura cafeaua în curte, înconjurat de verdeață și bucurându-te de liniștea din suburbii  vei ști cu siguranță că ai făcut cea mai bună alegere pentru tine și familia ta.

Mutarea de la apartament la casă va presupune și achiziționarea unor lucruri sau servicii suplimentare de care nu aveai nevoie atunci când locuiai la bloc. Dacă ai trecut prin marea mutare sau te pregătești să o faci, nevoile tale se vor schimba. Iată câteva lucruri de care îți vor fi necesare atunci când locuiești la casă.

O poartă culisantă automată

Când stai la casă și vrei să-ți protejezi curtea de ochii curioși ai trecătorilor sau de unii musafiri nepoftiți, este neapărată nevoie să montezi o poartă. Dacă în timpul construcției ai apelat la un gard si la o poartă rudimentare, odată ce te vei muta vei avea nevoie de un gard nou și de o poartă care să permită și accesul mașinii.

Optează pentru o poartă culisantă, deoarece va ocupa mai puțin spațiu atunci când se deschide. De mare ajutor îți va fi și un sistem de automatizare a acesteia, astfel încât să nu fie nevoie să cobori din mașină pentru a închide și a deschide poarta ori de câte ori pleci sau te întorci acasă. Poți căuta online mai multe soluții pentru automatizarea porții și pentru acționarea ei cu o telecomandă. Pe acest site ai la dispoziție sisteme care se pliază perfect pe orice dimensiuni de poartă, și pentru cele cu greutate de 400 kg, dar și pentru cele mai mari, de 1.000 de kg. Ai în vedere și faptul că este o achiziție pe care o faci pentru mai mulți ani, așa că este recomandat să optezi pentru un sistem de bună calitate, durabil și care nu va trebui schimbat în doar câțiva ani.

De altfel, o poartă automată te va ajuta și să ții departe persoanele rău intenționate, deoarece nu va putea fi deschisă decât de persoanele care dețin telecomanda ei. Ea nu îți va fi de ajutor doar pentru a intra și a ieși mai repede din curte, ci și pentru a-ți proteja locuința. Atingând subiectul siguranței, ajungem și la al doilea lucru pe care ar trebui să-l achiziționezi când te muți la casă.

Un sistem de alarmă

Dacă la bloc nu îți puneai problema securității, odată ce te muți la casă ea te va preocupa mult mai mult. Familia și bunurile tale vor trebuie protejate mai bine, așa că e cazul să te gândești la instalarea unui sistem de alarmă care să te facă să uiți de aceste griji, mai ales când ești plecat în vacanță și nu e nimeni acasă o perioadă mai lungă de timp.  

Când vine vorba despre siguranță, ai la dispoziție diverse soluții pentru a-ți securiza casa, unele extrem de sofisticate și care îți vor garanta faptul că nimeni nu îți va călca pragul când tu nu ești acasă. Sistemele de alarmă sunt concepute în funcție de mărimea locuinței, așa că va trebui să ții cont și de acest factor atunci când alegi unul.

Mașină de tuns iarba

Dacă te muți la curte, vei avea ocazia mai des să organizezi petreceri barbecue cu prietenii și îți vei putea amenaja un mic colț de rai cu flori sau arbori ornamentali. Acest lucru presupune însă și îngrijire, așa că vei avea nevoie și de o mașină de tuns iarba.

Frumusețea traiului la curte stă tocmai în faptul că ești mai aproape de natură și atunci când ieși din casă te poți bucura de o priveliște mai plăcută. Ca să  poți savura cu adevărat imaginea unei curți frumoase, trebuie să acorzi timp și îngrijirii sale, iar mașina de tuns iarba nu poate să-ți lipsească.

Dacă nu ai o curte foarte mare, poți opta pentru un trimmer. El îți va fi de ajutor și pentru a avea acces în spațiile unde o mașină de tuns iarba nu încape.  

Mobilier de exterior

Ce rost mai are să te muți la curte dacă nu te poți relaxa la aer curat cu o cafea aromată în față? Printre lucrurile de care nu aveai nevoie în apartament, dar care trebuie neapărat achiziționate când te muți la casă, se numără și obiectele de mobilier pentru exterior.

O măsuță cu câteva scaune sau o canapea confortabilă îți vor fi absolut necesare dacă vrei să te bucuri cu adevărat de curtea ta. Va trebui să achiziționezi o mobilă concepută special pentru exterior, astfel încât materialul să nu se deterioreze. Fierul forjat, lemnul tratat special pentru a rezista la umiditate și la soare sau ratanul sunt materialele pe care ar trebui să le ai în vedere pentru mobilierul exterior. Și plasticul este o opțiune, însă trebuie să recunoaștem că din punct de vedere estetic este surclasat de multe alte materiale.

De ce nu poți folosi o masă clasica și pentru curte? Pentru că, de fiecare dată când vei vedea câțiva stropi de ploaie, va trebui să ieși în curte să o muți într-un loc acoperit, iar asta te va incomoda, cu siguranță. Temperaturile foarte ridicate și soarele puternic ridică și ele probleme pentru unele materiale, așa că un mobilier clasic va trebui înlocuit în mai puțin de un an dacă îl amplasezi în curte.

Acestea sunt primele lucruri pe care ar trebui să le achiziționezi odată ce schimbi apartamentul din oraș pe o casă în suburbii, însă de-a lungul timpului vei mai face și alte achiziții pentru a înfrumuseța spațiul. Ce părere ai despre lista noastră și ce alte obiecte crezi că sunt indispensabile când te muți la casă?

Sursa foto: pixabay.com

Articol realizat împreună cu spy-shop.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply