De ce ai nevoie pentru un cămin cochet?

0

De ce ai nevoie pentru un cămin cochet? – Acest apartament se află într-unul dintre cele mai moderne ansambluri rezidențiale din București. De îndată ce îi treci pragul, te învăluie o atmosferă caldă, feminină, în care tușele fine de design completează armonios ambianța.

hol2

Mereu am crezut că este dificil să amenajezi într-o manieră romantică, provensală sau chiar clasică un spațiu cu o arhitectură interioară contemporană. Provocarea cea mai mare constă în armonizarea liniilor cu perspective atât de diferite.

hol

Cămin cochet într-un bloc nou

living-1

Când am fost invitați să fotografiem acest apartament, interesul meu a fost foarte mare încă de la început, deoarece echipa de designeri La Maison, care a participat la această amenajare, ne-a spus că este vorba de o locuință încântătoare, cu un aer clasic și care se află într-unul dintre ansamblurile rezidențiale de top din București. Și nu a fost doar atât!

living-2

Cât s-au implicat proprietarii?

dining

Am aflat că întregul ambient a fost gândit de către proprietari, doamna casei implicându-se efectiv în fiecare etapă a decorării. Curiozitatea a devenit astfel și mai mare, pentru că voiam să știu ce artificii stilistice au fost adoptate pentru ca amenajarea să fie armonioasă și funcțională. În plus, era vorba de un apartament cochet, de trei camere, cu o suprafață nu tocmai generoasă, aspect ce îngreuna considerabil desfășurarea stilistică. De îndată ce am pășit în acest apartament, temerile mele au fost spulberate pas cu pas, vizualizând fiecare încăpere.

bucatarie

Ce conferă șarm unui cămin cochet?

dormitor-1

Atmosferă era una coerentă, cu o ritmicitate cromatică atent coordonată, astfel încât fiecare cameră să fie fin individualizată, dar fără să se sustragă de la traseul cromatic al întregii locuințe. De la gazda noastră am aflat care a fost rețeta pe care a folosit-o în amenajarea nou-lui cămin al familiei. „Am cumpărat acest apartament, deoarece ne-a plăcut foarte mult zona, mai ales că avem un parc în imediata apropiere – este un beneficiu notabil, având în vedere că mergem adesea la plimbare cu copilul nostru, care acum este bebeluș și care în curând va avea nevoie de spații de joacă aproape de casă. De asemenea, nu avem cum să nu apreciem calitatea estetică și tehnică a întregului imobil. Are o arhitectură modernă, iar finisajele sunt de cea mai bună calitate.

dormitor2

Care au fost atuu-rile tehnice?

dormitor-3

În ceea ce privește apartamentul, atuurile lui au fost compartimentarea interioară judicioasă și suprafața suficient de mare pentru cerințele noastre. Aceste lucruri m-au motivat și mi-au ușurat abordările ulterioare.“ Traiectoria pe care a avut-o acest proiect este oarecum atipică față de ce am aflat eu de-a lungul timpului, în sensul că decorul a fost conceput pornind de la mobilier, nu invers, adică de la plasarea pieselor în cadru. Proprietarii admirau de mult timp colecțiile lansate de brandul francez Grange și au decis ca în noua lor locuință să se regăsească din plin piesele companiei franceze. Primul pas pe care l-au făcut a fost să ia legătura cu reprezentantul Grange în România, și anume La Maison, și să comande obiectele importante de care aveau nevoie. Echipa La Maison i-a consiliat în ceea ce privește coordonarea stilistică a pieselor necesare în context.

Care a fost traiectoria proiectului de amenajare?

Până la venirea mobilierului, doamna casei s-a ocupat de particularizarea camerelor cu ajutorul unor tapete rafinate sau a unor finisaje murale în tonuri serene. De asemenea, a comandat mobilierul din bucătărie, care a fost realizat pe comandă, după cerințele spațiului. Acest tip de abordare a unui proiect de amenajare nu permite existența unor timpi ineficienți sau de stagnare, important este ca proprietarii (ca în acest caz) să știe cu exactitate ceea ce își doresc în respectiva amenajare. Iar dacă în ecuație este inclus și un furnizor profesionist, cum este La Maison, amenajarea va fi una de succes.

Text: Mariana Nicolae, Foto: Sorin Iacob

De ce ai nevoie pentru un cămin cochet? este titlul unui articol publicat în revista Casa Lux nr.2/2016.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply