Cum scapi pentru totdeauna de mirosurile neplăcute din mobilă

0

mirosuri neplacute mobila

Această informație te poate lua prin surprindere, însă mobila poate reține mirosuri neplăcute și crea astfel un aer greu respirabil în casă.

Printre cele mai problematice astfel de mirosuri este cel de țigară. Fumul se impregnează foarte ușor în canapele, perdele, pături, în hainele noastre sau în păr. Dacă perdelele, păturile sau fețele pernelor decorative pot fi ușor băgate la mașina de spălat, pentru a fi reîmprospătate, nu la fel putem spune despre mobilă.

Lemnul în care a pătruns fumul de țigară este greu de împrospătat și curățat, însă avem pentru tine patru trucuri numai bune de pus în practică chiar începând de azi. Până atunci însă, trebuie să te sfătuim să renunți la obiceiul de a mai fuma în casă, chiar dacă iarna bate la ușă. Din păcate, fumul nu numai că intră în mobilă, însă o poate și păta. Iar pentru asta nu mai avem rezolvare.

Dacă îți este totuși greu să renunți la obiceiul de a fuma în intimitatea propriei locuințe, cum ar fi să înlocuiești țigara clasică cu un dispozitiv electronic dedicat fumatului? Vorbim despre IQOS, inovația Philip Morris de anul acesta. Este o tehnologie de ultimă generație, care transformă vechiul obicei al fumatului într-un ritual mai curat, care oferă satisfacția gustului de tutun prin încălzire, fără ardere, fără foc, fără scrum și cu mai puțin miros.

În plus, este compact și foarte ușor de luat cu tine și în geantă, în drumurile zilnice. Nu în ultimul rând arată foarte bine și este disponibil în mai multe variante de culori, pentru toate gusturile.

Acum, că am găsit soluția la enervantul fum de țigară, ce facem totuși cu cel care deja s-a impregnat în mobilă? Iată câteva soluții la îndemâna oricui:

  1. Orice articol despre curățenie sau beauty conține și un sfat legat de praful de copt. Da, pare un truc universal, fiind foarte eficient în eliminarea mirosurilor neplăcute, chiar și a fumului de țigară. Poți să îl presari direct în dulapurile și sertarele golite de conținut, să îl lași să absoarbă mirosul neplăcut timp de câteva zilei, apoi să-l aspiri;
  2. Prea mult deranj? Nicio problemă! Folosește boabe de cafea, în schimb. Sunt la fel de folositoare în a absorbi mirosurile neplăcute și vor împrăștia în jur o delicioasă aromă;
  3. Nu-ți place cafeaua? Nu-ți face griji! Avem un alt truc în mânecă. Citești presa? Dacă răspunsul este da, ce faci cu ziarele după? Nu le arunca, este sfatul nostru, pentru că sunt un adevărat burete  atunci când vorbim despre metode eficiente de a absorbi mirosurile neplăcute. În plus, le poți folosi apoi pentru a șterge geamurile sau în proiecte drăguțe de design interior sau recondiționare a accesoriilor vechi, de care te-ai plictisit;
  4. Dacă stai la curte, poți încerca cel mai simplu truc dintre toate. Așteaptă o vreme favorabilă și scoate mobila în curte. Aerul rece de sfârșit de toamnă va avea un efect de-a dreptul miraculos.

Dacă știi și alte trucuri, le poți lăsa în secțiunea comentarii de mai jos!

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply