Cum să te pregătești de iarnă ca la carte. 3 lucruri care îți asigură confortul în sezonul rece

0

casa-iarna

Se anunță o iarnă grea, cu multă zăpadă și temperaturi foarte scăzute. Poți să le faci față ușor, dacă ai câteva lucruri de bază în casă.

Zilele geroase și cu ninsoare din abundență se apropie cu pași repezi și orice persoană prevăzătoare are nevoie de niște ajutoare de nădejde pe care să se bazeze în sezonul rece. Este deja știut că un om prudent și bine echipat nu are parte de probleme, indiferent de condițiile meteo, așa că, dacă îți dorești să ai parte de confort la iarnă, ai nevoie de cele trei lucruri de mai jos:

  • Ajutorul de care oricine are nevoie în zilele cu multă zăpadă

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să avem parte de neplăceri din cauza zăpezii. Ninsorile îți pot afecta ritmul unei zile obișnuite și e foarte neplăcut să ai mașina sau curtea blocată din cauza stratului gros de zăpadă căzut cu o noapte în urmă. Uneori pot apărea și situații deosebite, în care trebuie neapărat să pleci de acasă, dar mașina nu poate fi scoasă de sub zăpadă, iar accesul unui utilaj este imposibil.

Ca să fii mereu pregătit chiar și în cazul unor condiții meteo deosebite, astfel de freze de zăpadă sunt indispensabile. Nu sunt utile doar celor care stau la casă, ci și pentru cei care locuiesc la bloc și care au aleile prea înguste pentru ca utilajele de deszăpezire să ajungă acolo. După cum vezi, există și modele de mici dimensiuni, cu prețuri pe măsură, și care te ajută să scapi repede de problemele pe care ți le poate ridica un strat gros de omăt.

iarna

  • Planul de rezervă în cazul în care rămâi fără căldură

Și la casă, dar și la bloc, pot apărea probleme cu încălzirea casei, mai ales în zilele cu temperaturi extreme. Pot apărea avarii neprevăzute, care nu depind de tine și care îți pot afecta confortul și sănătatea. Nu e deloc plăcut să stai o noapte întreagă fără căldură atunci când afară sunt sub 0 grade Celsius.

Când ești prevăzător, însă, astfel de situații nu te afectează deloc. În plus, nu e deloc greu să te pregătești pentru un așa scenariu. Poți alege aproape orice dispozitiv de încălzire, de la o aerotermă până la un calorifer electric. Alegerea îți aparține și, indiferent pentru ce aparat de încălzire optezi, cert este că te vei bucura enorm că îl ai la momentul potrivit.

  • Cel mai util lucru în cazul unei pene de curent

Ca și în cazul unei avarii care îți afectează confortul în casă, există posibilitatea să ai de-a face și cu o pană de curent electric. Nu-i nimic mai neplăcut decât să stai pe întuneric în timpul iernii, mai ales că ziua este atât de scurtă și se întunecă încă de la ora 17.00. Dacă stai într-o zonă rurală, aceste lucruri sunt și mai dese și mai greu de rezolvat, pentru că transportul echipei care să repare avaria ar putea fi îngreunat de condițiile meteo.

Este foarte neplăcut să stai cu ochii pe ceas și să numeri fiecare minut care trece până revine curentul. De ce să nu fii precaut și să nu îți dotezi locuința cu un generator? Te scoate rapid din încurcătură și nu mai depinzi de rapiditatea cu care se mișcă cei de la compania de distribuție a curentului.

semineu

Cum ți se pare sugestiile noastre? Ai deja vreunul dintre aceste lucruri?  

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply