Cum să te asiguri că renovarea casei tale va merge ca la carte. 3 aspecte esențiale

0

Renovarea casei este un proiect complicat. Iată cum te asiguri că el nu va implica nicio surpriză neplăcută.   

Când începi renovarea completă a casei trebuie să ții cont de o mulțime de lucruri, de la calcularea bugetului, până la găsirea unor profesioniști pe care să te poți baza cu adevărat. Dacă nu vrei să ai parte de complicații, întârzieri sau lucrări de calitate slabă, trebuie să acorzi o atenție sporită acestor 3 factori:

  • Calcularea bugetului la leu, complicată, dar de mare ajutor

De la bun început trebuie să știi exact de ce buget ai nevoie, ce anume îți permiți și la ce ar trebui să renunți. Este, într-adevăr, destul de complicat să faci calculele până la ultimul leu, însă este și absolut necesar, pentru a nu avea parte de surprize neplăcute.

Tot ce trebuie să faci este să discuți cu un profesionist, să afli de ce ai nevoie și apoi să consulți acest catalog cu produse de construcție. Așa vei afla care sunt prețurile pe care ți le pune la dispoziție unul dintre cei mai mari furnizori de astfel de materiale din România, deci un etalon în domeniu. Mai mult decât atât, după cum observi, este aproape imposibil să nu găsești acolo toate materialele de care ai nevoie pentru renovarea casei.

Nu uita să iei în calcul și cumpărăturile adiacente, care par mici, dar care odată adunate vor ajunge la o sumă considerabilă. Calculează absolut tot ce ai putea avea nevoie, numai așa vei avea garanția că bugetul îți va ajunge și că nu va trebui să sistezi lucrările înainte de final.

  • Ține minte că, de cele mai multe ori, prețul materialelor folosite le reflectă calitatea

Am vorbit mai sus despre bugete, însă nu am discutat și despre cel ma important aspect când calculezi suma de cheltuit – materialele folosite. Nu trebuie să uiți că materialele de construcții își reflectă calitatea în preț, de cele mai multe ori. Desigur, poți găsi un furnizor cu prețuri mai mici sau poți avea parte de discounturi pentru volum, însă, în final regula rămâne aceeași – un material mai scump este mai bun.

Cei cu care lucrezi la renovarea casei te vor ajuta în sensul acesta și îți vor explica diferențele, astfel încât să știi ce să alegi. Unele persoane preferă să investească puțin în materialele de construcție, pentru că nu se văd, și mai mult în finisaje sau în mobilier. Nu face această greșeală, deoarece numai pe o bază solidă poți avea rezultate spectaculoase. În plus, nici nu mai contează cât de scump a fost mobilierul când casa nu este bine izolată sau când se observă crăpături pe pereți, nu-i așa?

  • Persoanele cu care lucrezi dictează mersul întregului proiect

Un buget mare și o organizare ca la carte din partea ta pot fi egale cu zero, dacă nu apelezi la niște adevărați profesioniști. Desigur, poți merge pe recomandări de la prieteni și familie, dar varianta în care ai cu adevărat garanția unor lucrări de calitate este cea a unei firme specializate în renovări. Le poți găsit online foarte ușor, poți vedea portofoliul de lucrări și poți solicita o ofertă personalizată.

De ce îți recomandăm să lucrezi cu o firmă? Pentru că îți oferă un termen clar de finalizare a lucrărilor dar și o garanție pentru calitate lor. Dacă ceva se defectează în scurt timp, firma se va ocupa de reparații pe cheltuiala ei.

Acestea trei aspecte sunt cele mai importante când începi renovarea și trebuie neapărat să ții cont de ele. Ce alți factori crezi că mai sunt importanți pentru ca proiectul să se desfășoare ca la carte?  

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply