Cum să îți alegi mobila din dormitor

0

Dormitorul ar trebui să fie sanctuarul casei pentru orice persoană, fie că vorbim de una dinamică, cu multe activități zilnice și cu petreceri seara sau că e genul liniștit. Și un dormitor frumos este unul care să dea impresia de spațiu, fie că ne dorim o variantă modernă sau una care să ne amintească de lanurile cu lavandă din Franța.

Materialul

Vrei o mobila de dormitor solidă, puternică, care să fie așa cum trebuie și peste mulți ani pentru că nu îți permiti să cumperi o dată la doi ani mobilier. Prin urmare, ar trebui să alegi piese de mobilă din lemn brut, trainice, fie că e stejar, fag, tei, frasin sau chiar din lemn de trandafir.

Modelul

E cazul să te decizi dacă vrei un stil modern sau vintage. Mulți combină elemente de mobilier clasice, de lemn, cu piese de metal, însă rezultatul final lasă de așteptat pentru că nu reprezintă totalmente niciunul din stiluri. Așadar, fie îți alegi mobila de dormitor pe bază de piese clasice, cum ar fi patul din lemn masiv, noptierele care să se potrivească cu acesta și un dulap asemenea, fie adopți un stil modern, poate cu un pat mare de piele, noptiere asimetrice și șifonier minimal. Orice stil ai prefera, e important să ții cont de faptul că trebuie să ajungi cu drag în dormitor și peste 5-10 ani, așa că alege cu atenție. Pentru cei mai nehotărâți, se poate adopta și un stil neutru, de regulă pe tentă de alb, pe care să se construiască ulterior încăperea.

Culoarea

O culoare puternică este frumoasă, dar nu toată lumea poate păși în fiecare noapte într-un dormitor de culoare roșie. Așadar, e important, atât vizual cât mai ales ca și stare de spirit, ca mobila pe care alegi să o pui în această cameră să îți dea o stare de bine și să lase impresia de spațiu. E cunoscut faptul că dormitoarele construite au din ce în ce mai puțini metri utili, așa că e important să ai și unde te mișca. Un pat elegant de culoare albă sau bej căruia să îi alături noptiere de culoare poate mai închisă și o veioză simplă de o culoare pastelată pot face dintr-un dormitor o cameră în care să stai cu plăcere.

Dimensiuni

Nu ocupa întreaga cameră cu mobilă. Un birou cu un laptop sau o micro-bibliotecă nu au ce cauta într-un dormitor. De asemenea, nici televizor. Filmele le vizionezi cu persoana iubită în sufragerie, la un pahar de vin bun. Poți renunța lejer și la tradiționalul șifonier încărcat cu tot felul de lucruri pe care îl poți muta în hol, ca să ai dormitorul pentru tine. Patul, totuși, ar trebui să fie încăpător, fie că e clasic, de piele, cu tăblie sau fără, tapițat sau nu. Întotdeauna un pat mare va fi apreciat. Noptierele nu trebuie neapărat să fie două sau simetrice. Poți opta pentru stiluri diferite, însă fără să iei prea mult din spațiu. Dormitorul tău trebuie să fie o oază de liniște.

Acel “ceva”

Acel ceva care face dintr-un dormitor obișnuit dormitorul tău. Poate fi o mică piesă de mobilier, precum un lampadar deosebit sau un tablou pe care l-ai cumpărat alături de persoana iubită. Este piesa care trebuie să îți scoată camera din anonimat și să o definească ca fiind a ta. Poți, totodată, să recondiționezi o piesă de mobilier veche, dragă, pe care să o integrezi în noua cameră. Atenție însă la culoarea acesteia. Unic nu înseamnă țipător.

Studiile au arătat că ne petrecem aproximativ 25 de ani dormind. Prin urmare, dormitorul trebuie amenajat astfel încât să îți dea acea stare de bine de care ai nevoie pentru a te odihni.

Citeste si:

Sursa Digital workforce
Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply