3 idei excelente pentru amenajarea unui dormitor mic

0

Nu stiu cat de mare este dormitorul tau, dar cu siguranta aceste 3 idei bune pentru amenajarea unui dormitor mic te vor inspira! Cateva schimbari pot transforma o camera mica in una placuta, confortabila, agreabila si eleganta.

1. Foloseste obiecte mari de arta – in loc sa aglomerezi peretii sau pervazul cu mai multe tablouri mici sau rame foto, alege un exemplar artistic de mari dimensiuni, care sa atraga atentia si sa focalizeze atentia. Cel mai potrivit ar fi sa il pui pe peretele deasupra patului. Culorile ar putea fi contrastante cu restul ambientului pentru a vitaliza spatiul.
amenajarea unui dormitor mic
 2. Iluminat – o idee demna de luat in seama pentru amenajarea unui dormitor mic este aceea a veiozelor fixate de perete in lateralul patului. Sunt usor de montat, necesita doar cate o priza in apropiere si nici nu mai ocupa loc pe noptiera. In aceste conditii noptierele pot fi mici, pot sa lipseasca sau pot fi utile locuri pentru carti, flori sau alte maruntisuri.
Poti chiar sa sa renunti la noptiera daca ti se pare ca mananca din spatiu. In cazul in care nu ai loc nici pentru un birou pe care sa sprijini laptopul cand vrei sa lucrezi seara, poti sa inlocuiesti cele doua piese de mobilier cu o masuta flexibila, cu un suport ce poate fi ascuns sub pat si cu suprafata ingusta. In plus, poti sa profiti de acest articol de mobilier si pentru micul dejun la pat. Multifunctionalitatea pieselor de mobilier este foarte utila mai ales in camerele mici si ideala pentru amenajarea unui dormitor mic.
amenajarea unui dormitor mic
3. Culoarea. Alege o culoare majora din zona tonurilor neutre si foloseste-o atat pentru covor, draperii, culoarea zugravelii peretilor si pentru cuvertura de pe pat.
Monocromia creaza spatiu! Evident ca poti sa folosesti tonuri si nuante diferite ale aceleiasi culori. Exclude accentele de culoare si foloseste pentru a da personalitate si complexitate camerei detalii cu volum (perne dantelate, volane la draperii si cuvertura) dar pastreaza unitatea cromatica. Efectul este unul de ordine si spatiu, fara ca personalitatea camerei sa aiba de suferit.
Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com/pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply