Cum reduci costurile de energie electrica in casa?

0

Reducerea de energie electrica in locuinta ta inseamna costuri mai mici si standarde ecologice.

Factura la curent este unul dintre costurile lunare pe care le poti reduce daca iei cateva masuri la indemana oricui:
– Curata filtrul de la aerul conditionat cat poti de des, pentru ca atunci cand este incarcat de praf, poate consuma cu pana la 15% mai multa energie electrica.
– Becurile ecologice sunt bune nu doar pentru mediu, ci si pentru factura. Intereseaza-te inainte de a cumpara ce tip de lumina iti trebuie in camera si care becuri sunt potrivite.
– Investeste mai degraba intr-un uscator de rufe pe care sa il tii pe balcon, astfel incat hainele sa se usuce in aer liber. Este o solutie mai buna decat sa folosesti de fiecare data uscatorul automat.
– In timpul sezonului rece, incalzeste doar incaperea in care stai si in care dormi, nu toata casa.
– Investeste intr-un termostat pe care sa il poti programa, in asa fel incat sa nu functioneze degeaba atunci cand nu esti acasa.
– Foloseste la masina de spalat un program care foloseste apa rece. Hainele mai putin murdare vor fi curatate, in plus vei reduce cu mult costurile la energie. Aproape 90% din energie folosita de masinile automate este consumata pentru a incalzi apa.
– Nu in ultimul rand, scoate din priza toata aparatura electrica si electrocasnica atunci cand nu o folosesti. Acestea consuma curent chiar si cand sunt oprite, dar lasate in priza.

Sursa: Savvysugar
Text: Alexandra Badita
Foto: Alexandra Badita

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply