Cum pregătești camera de lucru pentru un proiect freelance

1

birou acasa

Dacă s-a ivit oportunitatea unui proiect la care să lucrezi chiar din confortul casei tale, trebuie să regândești amenajarea unei anumite camere, sau a unui anumit spațiu, pentru a transforma ideea de ACASĂ în ceea ce vrei să fie noul tău BIROU. Așadar, vom vorbim despre câteva modificări și produse pe care este bine să le ai în zona de lucru, astfel încât să fii sigur că dai mereu randamentul maxim, fără a fi furat de peisajul atât de familiar. De la scaunul pe care stai la corpurile de iluminat pe care le folosești, de la cromatică la liniștea spațiului respectiv, toate acestea trebuie să îți ofere suficientă energie, în fiecare zi de lucru la acest proiect freelance. Iată mai exact la ce trebuie să fii atent.

Scaunul de birou pe care stai

Dacă vrei să lucrezi pentru următoarea perioadă de acasă, ultimul lucru pe care să îl ai în minte este să stai în pat, în timpul orelor de muncă. Confortul patului este cel mai mare dușman al productivității, de aceea, freelancerii care vor să aibă cu adevărat randament, își setează un spațiu de muncă, într-o cameră ferită de tentații precum serialele, somnul, o gustare delicioasă. Trebuie să îți cumperi un scaun de birou, în cazul în care nu ai deja unul, pentru ca nu este totul doar despre confort, ci și despre sănătatea spatelui tău, în cazul în care vei petrece stând jos mai mult de o oră, în fiecare zi.

Lumina potrivită sub care lucrezi

Este extrem de important să ai parte de o lumină foarte bună, pe întreaga durată a zilei. Profită din plin de lumina naturală pe care ziua o oferă, fiind cea mai potrivită lumină pentru concentrare și atenția la detalii. Poziționează-ți deci biroul cât mai aproape de fereastră și asigură-te că draperiile sau obloanele ferestrei nu blochează lumina de afară. Dacă ai nevoie totuși de o sursă de lumină mult mai bună și mult mai aproape de biroul tău de lucru, poți găsi pe net o listă completă de lămpi pentru birou și veioze. PONT: cumpără becuri LED cu o lumină albă rece, pentru că se apropie cel mai bine de lumina zilei, menținând în același timp puterea de concentrare la cote maxime.

Aerul proaspăt de care te bucuri

Deschide geamul camerei în care lucrezi de cât mai multe ori posibil, fie vară, fie iarnă. Pe lângă faptul că lași aerul proaspăt să ia rapid locul celui îmbâcsit al unei camere cu geamuri închise, încă o explicație vine să susțină acest obicei de bun augur: dioxidul de carbon. Ei bine, în cazul în care lucrezi (singur, sau alături de alte persoane) într-o cameră neaerisită, concentrația ridicată de dioxid de carbon poate genera dureri de cap, stări de disconfort, amețeală – factori ce duc la scăderea vertiginoasă a randamentului. Mai mult decât atât, schimbările regulate de aer din încăperea în care lucrezi elimină substanțe cu potențial alergic sau toxic, precum cele din soluțiile de curățare, sau bacteriile ce se pot depune pe mobilă sau pe podea.

Asigură-te că totul este pregătit, înainte să începi acest proiect, de la veioza sau pe care o cumperi și până la scaunul confortabil de birou în care vei sta. Toate acestea contează extrem de mult, atunci când lucrezi în propriul tău birou de acasă, pentru ca randamentul să fie exact pe măsura așteptărilor tale.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pexels

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

Leave A Reply