Cum montezi parchetul

0
Constantin Vilceanu
Dragă redacție,
A trecut ceva timp de când nu v-am mai scris, dar am citit cu drag revista. În tot acest răstimp am meşterit destule lucruri pe lângă casă, ba chiar am învățat de la ginerele meu cum să montez parchet. De aceea am zis să dau şi eu un sfat pentru cei care vor să monteze singuri parchet.
Constantin Vîlceanu, sat Tehomir, com. Slivileşti, jud. Gorj
Foarte greu nu este, nici o teorie exactă nu există, totul este să fii pregătit cu scule şi răbdare şi puține exerciții fizice pentru genunchi, deoarece este o muncă obositoare. Ai nevoie de ruletă, echer, creion, ciocan şi cel mai de ajutor, un fierestrău electric. Îți uşurează munca extraordinar de mult. Aşezi folia de diferite dimensiuni, potriveşti  plăcile de parchet şi cu ajutorul ciocanului le închei. Totul se rezolvă cu ochii şi cu mâna, când consideri că s-au unit perfect încetezi să mai bați. Nici prea mult nu trebuie, pentru că se va sparge. Eu foloseam tot o bucată de parchet pentru a bate, ca să nu ştirbesc gura parchetului, după cum se vede în imagine.
Dacă aveți grijă la măsurători, nu aveți de ce să dați greş. Montați odată cu cineva care se descurcă, apoi totul va fi mai simplu. Succes!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply