Cum iti influenteaza culorile din casa starea de spirit

0

culori

Rosul vi-l propunem pentru obiecte decorative sau obiecte din mobilier de mici dimensiuni. Nu este recomandat in casele persoanelor colerice sau hiperactive, dar este potrivit pentru persoane triste.

Portocaliul este un amestec de rosu, care simbolizeaza actiune si energie, si galben, care intruchipeaza intelepciunea, ceea ce determina ca unele dintre principalele functii ale acestei culori sa fie temperarea diferitelor reactii impulsive, de furie si agresivitate.

Citeste si: Dulap dintr-o biblioteca veche.

Galbenul evoca soarele, aurul si armonia. Este recomandat atat tinerilor care au de invatat, cat si persoanelor in varsta pentru ca preintampina aparitia sentimentului de solitudine si descurajare. Si pentru copii este o culoare benefica pentru ca le ofera un sentiment de echilibru, de blandete si un somn linistit.

Verdele invioreaza spatiul si ii da o senzatie de prospetime, de iarba plina de roua in care abia astepti sa te arunci. Verdele este recomandat persoanelor care sufera de tulburari de somn. Daca esti perfectionist sau creativ, aceasta culoare reprezinta alegerea ideala.

Citeste si: Unde se potrivesc covoarele orientale.

Albastrul trebuie folosit cu precautie, nu in cantitati mari, pentru ca poate duce la stari depresive, de descurajare si melancolie. Mai mult, vibratiile pe care le degaja sunt racoroase, nefiind recomandat persoanelor sensibile la frig.

Indigoul emană vibratii reci si calmante. Nu este o culoare recomandata pentru suprafete mari sau in incaperi intunecate, dar, in doze echilibrate, poate conferi eleganta si rafinament unei camere.

Citeste si: Cum ingrijesti caldarusele.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply