Cum integrezi plantele in decorul din casa

0

O casă fără plante frumoase și bogate sau fără flori nu este pe deplin acasă! Dar, pe de altă parte există câteva trucuri și câteva reguli de care trebuie să ții cont atunci când integrezi plantele în decorul din casă. Nu este suficient să înghesui în câteva ghivece plante vrezi sau cu flori, pentru a spune că ai plante în casă. Așezate greșit, în mod nepotrivit plante din casă, oricât ar fi ele de frumoase, vor strica decorul din casă, dacă nu știi cum trebuie să integrezi plantele în decorul din casă.

Lămuririle și exemplele asupra acestui subiect vin în cele ce urmează.

integrezi plantele

Există plante ideale pentru fiecare casă, dar nu toate plantele se potrivesc în orice casă.

Nu-i suficient să vezi o plantă frumoasă, să o cumperi și să o aduci acasă. Fiecare plantă are anumite nevoi pe care unele case nu le pot îndeplini. Dar, există plante potrivite pentru orice casă. Criteriile de bază sunt temperatura medie din casă (dar si evaluarea corecta a extremelor), orientarea ferestrelor – există plante care preferă lumină abundentă și plante care trebuie ferite de excesul de soare și lumină, dar și timpul pe care îl poți aloca, pe săptămână pentru îngrijirea plantelor.

Există plante care nu au nevoie de ajutorul tău decât foarte rar, dar există și plante care cer atenție în fiecare și sau care au nevoie de o îngrijire mai specială.

Varianta ideală de plantă pentru casa ta este cea care se potrivește stilului tău, care trebuie să respecte preferințele fiecăruia și care trebuie să fie în acord cu modul de viață. Dacă ai un ritm de viață alert, aglomerat nu este bine să ai plante sau flori pretențioase ci unele ușor de îngrijit.

integrezi plantele

Există plante potrivite pentru fiecare cameră, iar acesta este un alt mod care contează atunci când integrezi plantele în decorul din casă. În camera de zi se potrivesc atât plante în ghivece mari, de regulă așezate în colțuri sau pe pervazul ferestrelor, deși această din urmă soluție poate să fie inconfortabilă. Plantele pot sta pe jos sau pe suporți special gândiți, în acord cu restul decorului din casă.

Analizează cât de mari cresc plantele și dacă pot fi tăiate. Tu locuiești în casă, nu plantele așa că acestea – oricât ar fi de frumoase, trebuie să fie un detaliu decorativ, fără să te incomodeze sau să te încurce.

integrezi plantele

În dormitor trebuie evitate plantele cu mirosuri puternice deoarece veți întâmpina dificultăți în a respiră pe durată nopții. Cel mai bine este, că aici să optezi pentru un ghiveci de dimensiuni mijlocii în care să aveți o plantă ce nu face flori. Conform principiilor Feng Shui este de preferat să evitați și plantele cu frunze ascuțite în favoarea celor cu frunzele rotunde și cărnoase.

integrezi plantele

Baia și bucătăria nu par la prima vedere locul pentru plante, dar există și pentru aceste încăperi plantele ideale.

Nu trebuie omis că un ghiveci cu flori sezoniere, este o piesă excelentă pentru decorul din cameră, o însuflețes și sunt soluția ideală ca să integrezi plantele în decorul din casă. Un ghiveci cu flori mov, într-o cameră cu accente de culoare mov, de exemplu, o să facă din încăpere o cameră foarte vie și foarte colorată.

Sursa foto: Thinkstock Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply