Greșeli de evitat în amenajarea casei – living

0

Greșeli de evitat în amenajarea casei – living – Acum ceva timp am pornit în căutarea unui apartament cu trei camere în chirie. Nu mi-am dorit decât ceva foarte simplu și confortabil, însă anunțurile peste care am dat m-au pus serios pe gânduri.

Greșeli de evitat în amenajarea casei – living – Cei mai mulți proprietari, trecuți de a doua tinerețe să zicem, se pare că nu mai au simțul realității în ceea ce privește amenajarea – vorbesc din experiență și după vizionarea celor câteva zeci de apartamente în ultima vreme. Apartamentele de bloc tind să fie aglomerate de cele mai neașteptate și nepotrivite obiecte. Privește imaginea alăturată: este un living de bloc unde locatarii au ținut neapărat să păstreze toate obiectele de mobilier pe care le-au adunat de-a lungul vieții. Canapelele din piele sunt mult prea mari pentru această cameră, chiar disproporționate, covorul care acoperă întreaga podea cu siguranță că reține foarte mult praf, poziționarea plantelor nu are nicio logică (pare că au fost puse acolo unde a mai rămas loc, de fapt, parcă proprietarii au ținut neapărat să acopere fiecare colț liber cu câte un ghiveci). Pentru ca o amenajare să fie cât de cât reușită, nu ai nevoie de foarte multe obiecte sau culori. De foarte multe ori am prezentat în revistă chiar și case decorate cu mobilier vechi, dar care arată foarte bine. Foarte pe scurt, secretul stă în dozare și proporții, atât a mobilierului, cât și a culorilor.

Citește: Greșeli în alegerea covorului 

:( AȘA NU! Tavanele de la bloc sunt și așa joase, scafele (foarte la modă la începutul anilor 2000) nu au niciun rol practic și le fac, din păcate, să fie și mai apăsătoare (soluție aronioasă - privește imaginea din deschiderea articolului).
AȘA NU! Tavanele de la bloc sunt și așa joase, scafele (foarte la modă la începutul anilor 2000) nu au niciun rol practic și le fac, din păcate, să fie și mai apăsătoare (soluțiea armonioasă – privește imaginea din deschiderea articolului).
:( AȘA NU! Nu trata un șemineu ca pe un spațiu pentru depozitare. Până la urmă, nu asta este utilitatea lui.
AȘA NU! Nu trata un șemineu ca pe un spațiu pentru depozitare. Până la urmă, nu asta este utilitatea lui.

Așa da!

Greșeli de evitat în amenajarea casei contura_i4_modern_3side_model copy

 

Proprietarii acestei case au știut cum să își pună în evidență șemineul. Acesta nu este sufocat de plante, fiind chiar un punct de atracție al livingului. Culorile vesele, bine dozate, pot schimba total atmosfera din casă, așa cum este cazul acestei amenajări: accentele de culoare (galben sau bleu) îți atrag, subtil, atenția. Dacă locuiești la bloc și îți dorești un șemineu, unul cu bioetanol este cel mai potrivit pentru un living micuț.

Greșeli de evitat în amenajarea casei Marburger-Tapetenfabrik-Tapete---ZUHAUSE-WOHNEN-Kollektion-2014-(24) copy

Citește: Greșeli în amenajarea dormitorului 

 

Articol apărut în revista Casa și grădina

Producție: Elena Draghici

Foto: Thinkstock/Guliver, PR firmele menționate

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply