Cum integrăm televizorul în decor

0

Tehnologia a evoluat. Există televizoare cu funcții diverse, dar rămâne problema plasării lor în context. Provocarea a fost acceptată de designerul Anamaria Căpățineanu, iar vedeta a fost Samsung.

Samsung

Noua gamă QLED 2018 de la Samsung propune tehnologii inovatoare, care reimaginează modul în care televizorul se integrează în camera de zi.

Ce soluții de armonizare a televizorului în ambient ai abordat de-a lungul timpului?
În cazul în care nevoia de depozitare a fost mare, am integrat televizorul într-o bibliotecă, în spatele unor uși. De asemenea, am agățat deasupra televizorului o imagine imprimată, ce poate fi rulată, de exemplu cu harta lumii.

Anamaria Capatineanu

Anamaria Căpățineanu, designer Gavia Concept, tel.: 0724.966.025, www.gaviaconcept.com

Cum ai rezolvat problema cablurilor la vedere?
În majoritatea proiectelor noastre ținem cont de zona TV încă din stadiul de șantier. În acest fel se fixează poziția televizorului, a sistemului audio și, odată cu acestea, a prizelor necesare zonei media. Astfel, cablurile sunt ascunse în zidărie. Când pereții sunt finisați, placăm zona media cu diverse materiale, de exemplu cu lemn, iar cablurile le ascundem în spatele finisajului, astfel încât să nu fie vizibile.

Există vreo soluție de ultimă oră care rezolvă aceste două probleme?
Din fericire, da. Am descoperit recent gama QLED 2018 de la Samsung. Aceasta ne-a încântat nu numai prin experiența de vizionare desăvârșită, ci și prin ingeniosul mod Ambient, cu ajutorul căruia televizorul devine aproape insesizabil.

QLED

Ce presupune modul Ambient?
Această funcționalitate de ultimă oră face ca fundalul peretelui pe care este amplasat televizorul să fie preluat identic pe ecran. Procesul este unul simplu și intuitiv. Tot ce trebuie este să fotografiezi peretele cu telefonul mobil și să trimiți imaginea cu ajutorul aplicației Samsung SmartThings.

Cum maschezi cablurile televizoarelor din gama LED 2018 ?
Poate părea uimitor, dar noile televizoare Samsung sunt prevăzute cu un singur cablu de fibră optică, folosit atât pentru alimentare, cât şi pentru transmisia de date AV.

QLED 2018

QLED 2018 Samsung

Samsung a eliminat toate elementele de distragere, pentru a lăsa loc imaginii pure. Astfel a luat naștere One Invisible Connection, un singur cablu subțire, ce poate fi mascat cu ajutorul unor dispozitive speciale.

 

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 8/2018

Foto: Sorin Iacob

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply