Cum ingrijesti guzmania

0

Citeste cum se ingrijeste guzmania, aceasta planta care, in mediul ei natural, creste in copaci.

Cu frunzele verzi, lungi, lucioase si florile viu colorate, ca de ceara, iti poate lasa impresia ca este de plastic, desi este o planta reala. Florile guzmaniei dureaza mai multe saptamani, ceea ce nu poate fi decat un motiv de incantare.

Cum o ingrijesti

Se ingrijeste foarte usor si este ideala pentru geamurile care dau spre nord-est, deoarece nu suporta lumina directa a soarelui.

De primavara pana toamna, o dată la 2-3 zile, umple cu apa plata la temperatura camerei cupa formata de frunze si pulverizeaza intreaga planta cu apa pentru a mentine umiditatea. Iarna poate fi udata mai rar, o data pe saptamana.

Ai grija sa elimi surplusul de apa din pamant care poate duce la putrezirea plantei.

Despre pui

Daca exemplarul tau a fost bine ingrijit, atunci dupa uscarea inflorescentei va produce un pui. Il poti separa de planta matura cand aceasta este uscata in cea mai mare parte a ei, iar el masoara cam jumatate din planta mama. Il plantezi intr-un ghiveci si il ingrijesti asa cum scrie mai sus.

Guzmania este o planta care, in mediul ei natural creste in copaci, radacinile neatingand pamantul. Frunzele ofilite si excrementele pasarilor si ale maimutelor se strang in micile scorburi unde creste, folosindu-i drept hrana, iar frunzele canalizeaza apa de ploaie catre centrul plantei.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Patricia Usurelu
Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply