Cum faci din casa ta un loc sigur în cazul unei epidemii virale

0

Se spune ca prevederea este mama înțelepciunii. Prevederea te poate pune la adăpost de situații neplăcute, cum pot fi cele care apar în cursul unei epidemii virale. Prevederea înseamna să acționezi calculat, eficient, normal și fară panică.

Toți vrem ca acasă să fie o oaza de siguranță și liniște, departe de lumea agitată și stresată. Și poți face asta, luând câteva măsuri simple și foarte eficiente, pe care le poate respecta oricine la el acasă, în timpul unei epidemii virale. Uite sfaturile!

  1. Papuci de casă! Este ideal ca fiecare membru din familia ta să aibă papuci de casa. Nimeni nu are voie să intre în casă încălțat. Pantofii folosiți dincolo de ușa casei trebuie depozitați la intrare, într-un loc amenajat. În casă se umbă doar cu papuci de casă! Nu folosi papucii de casă ca să mergi nici măcar să duci gunoiul.
  2. Zona unde este depozitată încălțămintea ”de afară” trebuie curațată cu o soluție desinfectantă pentru uz casnic, o dată pe zi.
  3. Nu se intră în casă, în sufragerie, în bucătărie cu hainele de afară. Paltonul, pardesiul trebuie să rămână la ușă.
  4. O atenție specială trebuie acordată sacoșelor și genților pe care le purtam cu noi peste tot, dincolo de casă. E util ca acestea să nu ajungă la baie, în camerele copiilor, dar nici în camera de zi.
  5. Aeriseste casa de trei-patru ori pe zi. Aerul curat și o bună ventilație în casă sunt masuri de siguranță foarte simple și foarte eficiente. Menține nivelul de umezeală la un nivel optim în casă. Valorile ideale ale umidității din casă sunt între 30 și 55%.
  6. Lasă soarele să intre în casă. Soarele sterlizează, vindecă și imunizează organismul. Și e gratis și nu are contraindicații!
  7. Există câteva zone așa numit critice în casă: covorașul de la intrarea în casa, zona de depozitare a gunoiului, vasul de toaletă, chiuveta de la bucatărie, ușa frigiderului, balustradele din casă, clanța ușii de la intrare, de la bucatarie și de la baie, cuierul cu haine din hol și zona de depozitare a pantofilor. Toate aceste locuri trebuie desinfectate cu soluții pentru uz casnic.
  8. Fiecare membru din familie trebuie să aibă propriul prosop la baie. Ideal ar fi să folosim, în perioada aceastacu epidemie virală șervete de hârtie. Dar este foarte util și prosopul individual, care trebuie schimbat cel mult la 48 de ore.
  9. Folosește servețele cu soluție desinfectante pentru a curața rapid suprafețe care au nevoie rapid de igenizare. Sunt foarte eficiente și extrem de utile în timpul unei epidemii virale. Le ai mereu la îndemână și sunt extrem de practice. Verifică însă pe eticheta ce biocide conțin și care sunt suprafețele pe care pot să fie folosite.

Dacă simți că anumite lucruri trebuie făcute pentru sigurața casei tale și a familie, nu ezita să le faci. Prevenția este cea mai bună soluție și uneori este singura cale când trecem prin experința unei epidemii virale, indiferent că este vorba de gripă sezonieră sau alte maladii virale.

Alege soluții desinfectante bune și folosește-le conform intrucțiunilor. O cantitate mai mare de desinfectant nu este mai utilă, deci respectă dozele recomandate.

Sa fim sănătoși și prevăzători!

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply