Cele mai murdare locuri din casa

0

Care crezi ca sunt cele mai murdare locuri din casa? Cosul de gunoi, covorasul de la intrare, mopul si galeata pentru spalat pe jos? Da si nu!

cele mai murdare locuri din casaTeste de specialitate au dovedit altceva. Iata care sunt cele mai murdare locuri din casa.

Prosoapele de baie. Regula spune ca fiecare trebuie sa foloseasca prospopul lui, ca acestea trebuie schimbate la doua zile, ca prosoapele folosite trebuie spalate la minim 40 de grade, cu detergent si uscate in aer liber, daca se poate la soare.

Frigiderul. Este unul din cele mai murdare locuri din casa. Ideal ar fi ca frigiderul sa fie curatat, la interior cu o solutie antibateriana sau cu apa si sapun, in fiecare saptamana. Alveolele pentru oua, cutia de zarzavaturi, rafturile au pe ele colectii de microbi. Trebuie sa stii ca temperatura scazuta nu ucide bacteriile, iar ideale sunt figiderele cu aer si cu filtru de argint care metin o atmosfera curata in frigider.

Buretii din baie si manusa pentru dus intra in top cele mai murdare locuri din casa. Aici se ascunde o intreaga “menajerie”. Spala buretii cu apa fierbinte si sapun. O solutie concentrata de apa si clor este eficienta din cand in cand, pentru a-i curata este necesara.

Citeste si: 10 sfaturi pentru spalarea hainelor

Patul. Nu imparti patul numai cu jumatatea ta ci si cu mii si mii de alte suflete mici, mai mult sau mai putin agresive. Solutiile: sa folosesti lenjerii din tesaturi naturale, sa aspiri salteaua patului in fiecare saptamana si daca poti sa lasi lenjeria la aer in fiecare zi sau cel putin sa aerisesti foarte bine dormitorul, in fiecare zi, fie iarna, fie vara. In plus schimba lejeria in fiecare saptamana si spala cearceafurile cu apa calda!

Citeste si: Curatarea blatului de bucatarie

Jucariile copiilor. Sunt foarte multe motivele pentu care microbii se dezvolta pe jucarii. De la manute murdare, la resturi de mancare, saliva si secretii. Spala jucariile pe plus in masina de spalat rufe. Scutura-le pe cele pe care nu le poti spala si lasa-le in bataia soarelui. Curata cu apa si sapun, sau cu servetele desinfectante jucariile care nu pot face “baie”.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply