Cum decurge colaborarea cu designerul

0

Attila Hajos este designer de interior si iti raspunde la cateva intrebari pe care sigur ti le pui inainte sa te hotarasti daca sa apelezi la un designer sau nu.

Amenajarea incepe cu intalnirea cu clientii

Inainte de a ne apuca de treaba, trebuie sa vedem spatiul, sa aflam ce si cum isi doresc clientii, pentru ce trebuie pregatit spatiul, ce buget au. Incercam sa aflam si cum traiesc acum si ce nu le place in viata lor. Tot procesul de amenajare dureaza cam o luna, doua maximum, in functie de spatiu si de client.

Prea multe idei intr-o camera

Cea mai mare problema o avem cu cei care vad idei in diverse locuri, le strang si ne spun ca le vor pe toate in aceeasi camera. Un interior trebuie amenajat cu gust, cu cate un singur detaliu care sa iasa in evidenta. Cand intri intr-o incapere, culoarea are cel mai mare impact.

Bugetul ideal

Bugetul ar fi ideal sa inceapa de la 50.000 de euro, la o casa, numai pentru amenajare. De aici in sus, poti realiza un design frumos. Nu ne prea place sa lucram cu jumatati de masura. Daca acceptam un proiect, vrem sa il realizam in totalitate. Am avut si proiecte integrale, cu buget mic, care au iesit foarte bine.

Onorariul nostru, pentru o casa cu parter si un etaj, incepe cam de la 3.000 de euro, pe care ii incasam in cateva transe. Un avantaj pe care il oferim: lucram in pereche, clientul primeste, la pachet, un designer de concept si un decorator.

Ce este important pentru client

Pentru fiecare client altceva este important: unii cer ca interiorul casei sa fie usor de intretinut, altii nu se gandesc decat la viitorul lor bar din casa, altii vor sa isi poata primi cat mai bine musafirii. Intotdeauna ne punem in locul clientilor. Daca o doamna gateste mult, incercam sa ne inchipuim ca suntem mana ei dreapta, ne intrebam ce electrocasnice ii sunt de mai mare ajutor, ce tacamuri, cum e bine sa se deschida dulapurile in bucatarie – pe verticala, pe orizontala. Sunt detalii foarte importante, dincolo de partea estetica.

Poti vedea din proiectele lui Attila aici.
Discuta acest subiect in topicul special de pe forum.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Attila Hajos
Foto: Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply