Cum decorăm masa de Paști I

0
Mihai Nicolae – arhiva Practic
Dragă cititorule,
Mai este puțin până la mult așteptatele sărbători de Paști, pe care toți creștinii caută să le întâmpine cu locuințele curate și cât mai plăcut decorate. Și pentru că decorarea mesei festive reprezintă un test pentru toate gospodinele, ți-am pregătit câteva pagini speciale, să ai de unde te inspira.
Știm cât este de greu să termini toate treburile la timp, să vopsești ouă, să frămânți aluatul pentru pască, să pui casa la punct și tot așa, de aceea îți venim în ajutor cu idei de decorare simplu de pus în practică, dar cu efecte spectaculoase. Toate proiectele au fost realizate în studioul foto al revistei și sperăm că măcar unul ți se va potrivi. Indiferent ce decorațiuni alegi, strecoară printre ele și vase cu plăntuțe proaspete, ramuri de iederă, coșulețe de rachită și neaparat ouă (fie naturale, fie de plastic, lemn, ceară etc.). Suportul pentru bilețelul cu numele sau o simplă urare, poate fi din lut modelat (lăsat culoarea naturală, ca la noi, sau decorat) în care ai înfipt un inel de sârmă. Cât privește lumânările, înfașoară pe ele panglici pe care prinzi mici decorațiuni de sezon sau le pui în valoare pe un pahar cu picior în care adaugi fragmente vegetale natur sau colorate, după cum ai inspirație. Și tot din pahare, de data aceasta 2 plus 2 farfurii cu diametru diferit, poți obține un suport de ouă, fructe sau prăjituri. Lipești cu superglue elementele (desprăfuite și degresate), apoi etanșeizezi îmbinările cu silicon de acvarii care și fixează. Dacă îți dorești o glastră în ton cu aceste sărbători, transformă un borcan obișnuit în decorațiune aplicându-i pe exterior decupaje în formă de ou, iepuraș sau pui. Cele mai potrivite sunt cele autoadezive, pe care le decupezi din coli de burete (moosguumi) simple ori cu sclipici.
Mihai Nicolae – arhiva Practic
Pentru cei care preferă un decor ceva mai rustic, îți propun aranjamentul alăturat, compus dintr-un pahar de sticlă cu o cupă mare în care am introdus ouă mici, câțiva fulgi, fâșii de hârtie galbenă ce imită paiele. Paharul este așezat pe un cuib de nuielușe (cumpărat din supermarket), iar în partea superioară tronează o lumânare simplă, înconjurată cu mai multe rânduri de sfoară, deasupra cărora am lipit o figurină decupată din lemn. Atenție, la acest tip de ornament trebuie să te asiguri că ai echilibrat bine elementele și că ansamblul are stabilitate, altfel riști să cadă și să strice tot. Și fiindcă masa de Paști nu se poate imagina fără ouă colorate, tocmai bune de admirat și mai ales de ciocnit, avem nevoie și de recipiente care să le pună în valoare. O variantă ar fi clasicul coșuleț cu toartă pe marginea căruia fixezi fundițe, iepuri, fluturi decupați din fetru, carton. Dar ia în calcul și varianta de a prezenta ouăle vopsite în coșulețe simple, împletite din materiale naturale cu aspectul unor cuiburi de păsări, pe care eventual să le ornezi cu flori, pene sau fulgi de păsări.
Continuarea acestui articol o puteți citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply