Cum arata Teatrul National Bucuresti

0

Cum-arata-Teatrul-National-Bucuresti

Cum arata Teatrul National Bucuresti. Cu o istorie de peste 150 de ani, Teatrul Național I.L. Caragiale și-a redeschis de curând porțile publicului și își propune să devină un complex cultural modern, așa cum există în marile centre culturale din lume.

Prima clădire a Teatrului Național din București (1852 – 1944) a fost cea de pe Calea Victoriei, unde azi Hotelul Novotel mai păstrează doar fațada. Inițial, acesta se nume Teatrul cel Mare, iar din 1875 a primit denumirea de Teatrul Național. Clădirea cu sediul pe care îl știm astăzi a fost inaugurată în 1973, timp în care a suferit mai multe schimbări – pălăria lui Caragiale, așezată peste cea mai mare dintre săli a fost eliminată, clădirea a fost înălțată, capacitate Sălii Mari a fost sporită și s-a construit Sala Amfiteatru.

Cum-arata-Teatrul-National-Bucuresti1Cum arata Teatrul National Bucuresti. Lucrările recente de consolidare și optimizare funcțională a clădirii au început în martie 2011 și s-au întins pe o perioadă de patru ani, fiind inițiate de actorul Ion Caramitru în calitate de manager al instituției. Prima parte a proiectului a presupus îndepărtarea structurii de beton adăugătă în momentul în care clădirea a fost înălțată.

Pe toata perioada reconstrucției teatrul a funcționat, sălile au intrat treptat în procesul de reabilitare, pe măsură ce altele erau date în folosință. Încheierea lucrărilor de reabilitare au fost marcate cu inaugurarea noii Săli Mari a TNB, urmând ca de la vară să fie deschis Amfiteatrul în aer liber și totodată ce de-al șaptelea spațiu de joc din clădirea modernizată.

Cum arata Teatrul National Bucuresti. Noul slogan al teatrului este Un teatru nou, pentru un public nou, sub care instituția își va asuma de acum încolo vocația cultură și responsabilitatea de a fi un complex cultural național, unde publicul va avea parte de săli de teatru moderne, spații dedicate proiectelor media și evenimentelor culturale importante.

Spațiul nou obținut corespunde din punct de vedere tehnic unor standarde înalte, conferă singuranță și asigură publicului larg accesul la actele de cultură.

Autor proiect: Prof. Dr. Arh. Romeo Belea. Proiectant general: RECCON INVEST SRL, Director General Arh. Gabriel Ghelegeanu. Executant: societatea AEDIFICIA CARPAȚI în asociare cu ROMTEST ELECTRONIC.

Articol aparut in revista Casa si gradina.
Foto: PR:

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply