Cum aranjezi mobila. Sfaturi si trucuri simple

0

Pentru ca nu toata lumea isi amenajeaza casa folosind sfaturile unui expert in decoratiuni, iata cateva trucuri care functioneaza ca sa stii cum aranjezi mobila in casa, indiferent de incapere. Felul cum aranjezi mobila are la baza o suma de reguli care functioneaza la modul general, nu le-am inventat noi, si produc efecte indiferent de camera in care amenajezi.

aranjezi mobila

Masoara cu maxima precizie spatiul pe care il ai la dispozitie inainte de a cumpara mobila. Masoara cu maxima precizie dimensiunea usilor si a holurilor pentru ca sa fii sigur ca mobila ta intra in camera respectiva. Evident, cele mai multe dintre piesele de mobilier se pot demonta, dar chiar si asa sa masori cu atentie este obligatoriu.

Citeste si:  Mobilier mobil in bucatarie

Stabileste un nivel de inaltime si latime pentru mobila in fiecare camera. Cum aranjezi mobila depinde de volumele pieselor de mobilier. Pentru a adauga valoare unui spatiu trebuie sa iei in calcul piese de mobilier care sa aiba caracteristici diferite, in limitele unor linii unitare. Cu toate acestea piesele de mobilier trebuie sa pastreze un raport latime, inaltime, echilibrat.

aranjezi mobilaSimetria este una din cele mai simple si mai comode solutii atunci cand te intrebi cum aranjezi mobila. Simetria poate sa fie partiala, generala sau sa se refere doar la un ansamblu din camera. Cand aranjezi mobila pe principii de simetrie trebuie excluse piesele care fac nota discordanta.

Citeste si: Un proiect de bricolaj pentru casa

Unul din cele mai importante trucuri de care trebuie tinut seama cand aranjezi mobila este echilibrul. Si nu-i nevoie sa fii specialist pentru a simti echilibrul intre piesele de mobilier dintr-o camera. Exista doua forme de echilibru: simetria si asimetria. Simetria poate sa fie bilaterala, pe principiul o camera in oglinda. Asimetria variaza forme, volume si inaltimi si este in masura se adauge emotie si sa ofere o senzatie dinamica unui spatiu.

Citeste si: Sfaturi si trucuri cand aranjezi mobila

Cand aranjezi mobila ia in calcul marele truc al artistilor, truc numit “triangulatie”. In desigul interior, triangulatia inseamna crearea unui cadru format dintre trei piese cu dimensiune, rol si functie diferita. De exemplu: un tablou, un fotoliu si un lampadar. Un alt exemplu de triangulatie este canapeaua cu trei locuri, un fotoliu pentru o persoana si masuta de cafea. Cand aranjezi mobila tine cont de aceste detalii pentru ca desi sunt asimetrice, ofera echilibru, organizeaza spatiul si sunt extrem de placute vizual. Intr-o camera poti sa folosesti doua trei combinatii de acest gen, cu sau fara a fi echilibrate de piese de mobila asezate simetric.

Citeste si: Canapea de colt. 5 idei si cateva sfaturi

Simetria este inevitabila. Conform legilor fizicii, toata miscarea din jurul nostru tinde spre echilibru. Echilibrul fiind starea la care tinde tot ceea ce este in jurul nostru. In consecinta echilibrul este forma cea mai placuta atunci cand aranjezi mobila. Deseori simetria si, implicit, echilibru, vine de la sine. Asa ca atunci cand aranjezi mobila, se intampla ca simetria sa se produca de la sine. Nu o strica! Cel mai bine este sa organizezi restul pieselor de mobilier in jurul nucleului de simetrie. Canapelele din camera de zi, patul din dormitor, masa cu scaune din locul de luat masa sau din bucatarie sunt nucleul unor amenajari simetrice.

Cand amenajezi mobila ia in calcul efectul pe care il produce adancimea. Lumea reala este tridimensionala asa ca trebuie sa folosesti acest amanunt. Fereastra este fundalul, mobila este cadrul principal, iar cele doua elemente trebuie sa se puna reciproc in valoare.

 

Cand aranjezi mobila fa in asa fel incat sa dai utilitate fiecarui spatiu din camera. Cele mai multe camere sunt multifunctionale, iar aceasta calitate trebuie sa se regaseasca si atunci cand aranjezi mobila.

Sursa foto: hepta.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply