Cum alegi plantele pentru birou si ce le oferi

0

plantele pentru birou

Dacă există un loc în care plantele sunt cu adevarat binevenite pentru că aduc viață și puțin aer curat, acesta este biroul. Dar, oricine a avut vreodată plante la birou știe că la locul de muncă este un mediu neiertător și că plantele pentru birou trebuie alese cu maxima atenție și grijă.

Cu toate acestea găsirea unei plante care să nu moară în două săptămâni, la birou este posibilă. Cheia este să alegi una dintre plantele bine adaptate la condițiile de iluminare de interior, indiferent dacă te afli într-un birou cu sau fără ferestre sau sa alegi plante potrivite pentru un loc batut de soare, dar deseori cu ferestre care lasă afară razele de soare de care planta are nevoie. Lumina este în egală măsură hrană pentru plante, iar anumite plante au nevoie de mai multă lumină decât altele, iar acesta este un criteriu esențial. Calitatea luminii depinde de tipul de ferestre al biroului, iar pentru a alege plantele potrivite este esențial să știi acest lucru. În plus lumina va influența udarea și creșterea plantelor.

desk-1209778_960_720

Citeste si: Cum imbunatatesti viata plantelor din ghiveci

În cazul în care biroul are lumină directă de la soare pe tot parcursul zilei, trebuie să alegi plante care pot să se adapteze unui mediu cald și uscat, cum ar fi cactusi, plante suculente și euphorbs. În cazul în care biroul are un nivel de umiditate mic, plantele pentru birou ideale pot să fie palmierul coadă de cal, sau plante de groase și cărnoase. În cazul în care biroul este unul clasic și normal fără microclimat bromelidele sunt cele mai bune.

Pentru birouri cu lumină indirectă alegerea plantei potrivite depinde de temperatura mediului. Dacă medicul este răcoros,  alege ferigi, aglaonemas, Pothos sau philodendrons. În cazul în care biroul este mai cald, încercați dracaenas, plante de arbori de cauciuc și Monsteras.

Un birou cu lumiă naturală slabă și cu mult iluminat artificial are ca prime opțiuni pentru plantele pentru birou plantele cu frunze foarte închise la culoare și ferigi și cactuși.

Citeste si: Plante aromatice de vara

Este important să alegi un ghiveci potrivit să cureți periodic planta de praf, să o uzi corect să-i schimbi sau să-i fertilizezi pământul și să o rotești cel puțin o dată la câteva zile, pentru ca toate frunzele și părțile plantei să profite de soare.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply