Cum alegi parchetul stratificat potrivit

0

Dacă renovezi sau construiești o casă, când ajungi la finisaje și când ești căutarea parchetului stratificat potrivit sunt utile câteva sfaturi. Parchetul stratificat are certe avantaje, începând de la preț și terminând cu durabilitatea, începând de la modul de întreținere și terminând cu aspectul.  

??????????????????????????????????????????

În general, din punct de vedere al aspectului parchetul stratificat poate avea o singură foaie de lemn sau mai multe, două sau trei. Există și variante cu patru straturi de lemn, dar sunt mai rar întâlnite.

Straturile de lemn ale unui parchet triplustratificat sunt de la partea superioară către cea inferioară, denumite astfel: stratul superior-strat nobil/ strat de uzură, stratul intermediar și apoi de stratul de bază. Ultimele două sunt realizate de obicei din lemn de molid, brad, salcâm, pin și câteodată, chiar din fibre de lemn, comprimate la o presiune foarte înaltă.

În privință lemnului din care este produs stratul nobil poate să fie stejar, nuc sau fag, dar și alte esențe. În funcție d enumărul de straturi parchetul stratificat are diferite grosimi de la 3 – 4 mm, și stratul suport, produs din lemn de rășinoase (molid, pin, brad) sau salcâm, la 10 și 11 mm, acesta fiind și cea mai bună alegere. pentru calitatea sa și durabilitate.

Parchetul stratificat prezintă un număr mare de avantaje. Este o pardoseală naturală, caldă, care asigură un transfer termic excelent, se produce într-o gamă foarte mare de decoruri, culori și esențe de lemn, așa încât poate satisface orice idei de amenajare, se întreține ușor, prin aspirare și apoi curățare cu produse speciale pentru lemn, se montează ușor, este un produs natural și este foarte prietenos cu mediul ambiental, deoarece nu degaja substanțe periculoase pentru sănătate.

Un detaliu important este faptul că lemnul fiind un produs viu, parchetul din lemn menține în permanență un nivel de umiditate constant în locuința în care este instalat și degaja pentru o perioadă lungă de timp, un miros plăcut de lemn.

La capitolul dezavantaje ale parchetului stratificat, amintim faptul că este necesară o atenție sporită la exploatare, deoarece lemnul, fiind un material natural se poate zgâria mai ușor decât gresia sau parchetul laminat.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply