Cum alegi parchetul potrivit. Idei orientative

0

alegi parchetul potrivitTu stii cum alegi parchetul potrivit? Sau care sunt detaliile de care trebuie tinut cont si care sunt tipurile de parchet pe care le poti lua in calcul? Trecem in revista aceste detalii si-ti dam cateva idei orientative despre cum alegi parchetul potrivit.

Parchetul este una din cele mai bune solutii, daca este ales corect. Parchetul creste valoarea casei, este rezistent, ofera un plus de confort, este un bun izoltor termic si este prietenos vizual.

La modul general atunci cand vine vorba despre cum alegi parchetul trebuie sa iei in calcul faptul ca exista parchetul lucios, stralucitor, ca oglinda, parchetul mat si cel laminat rezistent la apa si umezeala.

Conteaza atunci cand alegi parchetul si culoarea acestuia, esenta din care este facut, modul de imbinare si detaliile de structura. Toate impreuna ridica foarte mult numarul posibilitatilor pe care le ai si implicit detaliile de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi parchetul potrivit pentru casa ta.

De cele mai multe ori alegerea se face in functie de aspect,  dar nu trebuie omise si nici neglijate detaliile practice pentru acestea sunt cele care conteaza cu adevarat. La capitolul detalii practice de care trebuie sa tii cont cand alegi parchetul potrivit pentru casa sunt: modul de ingrijire, rezistenta la trafic, designul parchetului si durabilitatea acestuia.

Citeste si: Protejarea parchetului. Sfaturi si idei

alegi parchetul potrivit (3)Fiecare tip de parchet are plusuri si minusuri la fiecare din aceste detalii. Parchetul din lemn masiv este rezistent dar este greu de intretinut, cel stralucitor, este rezistent la apa si umezeala, dar este mult mai putin solid la zgarieturile, praful si urmele de mizerie, in timp ce parchetul mat se descurca bine la uzura, urmele si taieturile.

Nu trebuie trecut cu vederea cand alegi parchetul potrivit pentru casa si faptul ca fiecare se preteaza pentru un anumit stil de decorare. Cel stralucitor este potrivit pentru un decor minimalist si modern, cel mat pentru un decor clasic, dar este tot mai des intalnit si in amenajarile contemporane.

Citeste si: Podele colorate. Idei de amenajare

Evident si valoarea si costurile de montare pentru parchet sunt un amanute care au importanta atunci cand alegi parchetul potrivit. Tine cont de faptul ca parchetul este o investitie si un detaliu de amenajare in casa care se face pentru termen lung si foarte lung astfel ca amanuntele esentiale sunt calitatea, durabilitatea si mentinerea aspectului pentru cat mai mult timp cu o intretinere cat mai usoara si convenabila.

Citeste si: Parchet in bucatarie. Cum il alegi

alegi parchetul potrivit (6)Cand alegi parchetul potrivit stabileste care este cu certitudine destinatia camerei.

In dormitor merge perfect un parchet mat, o esenta mai moale, in hol si camera de zi este necesar un parchet solid, rezistent la trafic si la socuri, murdarie si, eventual umezeala. In bucatarie si baie parchetul laminat este prima si, aproape singura alegere.

Tipul ideal de parchet variaza de la camera la camera, dar il poti face unitar, pentru unitatea spatiului daca alegi un parchet in aceeasi culoare, cu acelasi model.

In ceea ce priveste parchetul ca solutie pentru hol, bucatarie si baie, aceasta este una din ce in ce mai des folosita mai ales pentru avantajele de estetica pe care le ofera, pentru senzatia de acasa pe care o genereaza parchetul si, nu in ultimul rand, pentru calitatile unor tipuri de parchet care intrec in durabilitate si confort clasica gresie.

Citeste si: Parchet rezistent la umezeala

Sfatul cel mai bun de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi parchetul potrivit pentru casa este sa folosesti aceeasi esenta de lemn pentru toata casa, chiar daca de tip diferit (laminat, glossy sau mat), alege mereu acelasi producator si pune mai presus de costuri calitatea. Costurile sunt sensibil asemanatoare pentru calitati substantial diferite.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net/©Photographee.eu/Fotolia /

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply