Cum alegi o canapea extensibilă?

0

Dacă locuiești într-un apartament, mai mult ca sigur nu beneficiezi de foarte mult spațiu, așa că ar fi bine să iei în calcul toate variantele de mobilier multifuncțional pentru a putea să te bucuri pe deplin de orice încăpere. De exemplu, pentru sufragerie ai putea alege o canapea extensibilă, aceasta dându-ți posibilitatea de a-ți găzdui prieteni sau rude apropiate ori de câte ori este nevoie. Este practică, se strânge și se desface ușor și poate fi opțiunea ideală pentru un al doilea sau al treilea pat al locuinței. De asemenea, varietatea de modele și culori disponibile te vor încânta, ușurându-ți și mai mult deciziile de cumpărare.

Avantajele unei canapele extensibile

Chiar dacă am putea duce în discuție numeroase avantaje știm de la bun început că pentru o locuință mică, un apartament cu două sau trei camere, o canapea extensibilă ar putea fi considerată cea mai bună variantă atât pentru găzduirea unor prieteni dragi veniți în vizită, cât și uneori chiar pentru transformarea livingului într-un adevărat dormitor pentru unii dintre membrii familiei. De exemplu, dacă ai cumpărat recent un apartament de două camere și aveți un copil,  mai mult ca sigur veți folosi și sufrageria drept spațiu de dormit. Canapeaua extensibilă se poate desface și transforma ușor în pat și mai ales se poate strânge rapid, lăsând totul în perfectă ordine.

Ca atare, fie că înlocuiești patul doar ocazional, fie folosești canapeaua extensibilă pentru a-ți transforma camera într-un adevărat dormitor și invers, aceasta ar putea constitui o variantă potrivită și foarte practică pentru o locuință de mici dimensiuni.

Iată o parte dintre avantajele unei canapele extensibile:

  • te ajută să faci economie de spațiu, mai ales atunci când nu dispui de mult spațiu în locuința ta, fiind în același timp cea mai bună soluție în cazul în care primești oaspeți frecvent;
  • are ladă de depozitare, astfel că vei putea să te folosești de spațiul acesteia pentru a așeza anumite lucruri pe care nu le mai folosești;
  • sunt canapele foarte rezistente, fiind realizate întocmai pentru a fi desfăcute și strânse, fiind folosite adesea drept pat. Cu ajutorul său vei putea oferi camerei tale o dublă funcționalitate.

Cum alegi o canapea potrivită pentru locuința ta?

Mai înainte de a face alegerea trebuie să ții cont de câteva aspecte precum : culoare, forma, dimensiunea, tapițeria și funcțiile suplimentare ale acesteia. Deși am enumerat-o prima, nu este bine să privim doar spre culoare și să luăm decizia în funcție de acest lucru, întrucât, mai mult ca sigur vei avea posibilitatea să alegi o altă variantă de culoare, ci ar trebui să îți îndrepți privirea către formă și design, structură și tapițerie.

De exemplu, dacă camera de oaspeți este de mici dimensiuni, nu este indicat să alegi un colțar, ci mai degrabă să alegi o canapea compactă, pe care să o folosești pentru nevoile tale. Poți opta pentru o canapea cu un șezut lat, dar cu mânere mai subțiri, beneficiind astfel de mai mult confort. Ca atare, nu alege modele cu brațe laterale foarte mari întrucât nu vei face economie de spațiu, ci din contră, vei aglomera și mai mult încăperea. Nu trebuie să scăpați din vedere că dimensiunea canapelei nu trebuie să ocupe mai mult de 30% din suprafața sufrageriei, așa că este indicat să măsurați cu atenție camera și mai ales să vă decideți asupra locului unde urmează să fie așezată.

Forma canapelei este un alt lucru care îți va atrage mai mult ca sigur atenția. Variantele moderne nu mai au o tapițerie bombată, voluminoasă, ci se îndreaptă către liniile simple, potrivite stilului minimalist. De exemplu, dacă iubești stilul scandinav ai putea alege o canapea cu picioare înalte și cu brațe laterale oblice, dar foarte simplă și în culorile preferate. Dacă optezi pentru stilul clasic este obligatoriu ca spătarul să fie mai înalt, iar brațele să urmeze forme rotunjite și feminine.

La alegerea tapițeriei se va ține cont cei ce locuiesc în apartament petrec sau nu mult timp acasă. O canapea cu o tapițerie din piele mai mult ca sigur este mai rezistentă și mai ușor de întreținut, însă la contactul cu pielea nu este foarte confortabilă, așa că dacă stați mai mult timp acasă ar fi bine să alegeți varianta unei tapițerii din material textil.

Salteaua canapelei trebuie aleasă și ea cu multă grijă. De exemplu, dacă nu folosești canapeaua decât foarte rar, atunci salteaua cu arcuri ar putea fi o soluție potrivită, însă atunci când sufrageria este transformată într-un adevărat dormitor, folosind canapeaua zilnic, vei avea nevoie de o saltea pe care să te poți relaxa și să poți avea parte de un somn odihnitor. Ai putea alege o saltea ortopedică, din poliretan, fiind o variantă potrivită nevoilor tale.

Foto: pixabay.com

Sursa: Agentia Digital Workforce

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply