Cum alegi faianta pentru baie

0

faianța pentru baie (4)A alege faianța pentru baie nu este o treaba ușoară, dar nici foarte complicată. Dacă vei respecta cele cateva reguli esențiale când alegi faianța pentru baie, nu doar că baia ta o să arate frumos, dar o să fie și practică și comodă. O parte din regulile pe care este bine să le respecți când alegi faianța pentru baie sunt utile și când vine vorba despre faianța pentru bucătărie.

faianța pentru baie (3)Ține minte și respectă aceste câteva reguli esențiale când alegi faianța pentru baie.

♦ Modelul de faianță pentru baie  trebuie să se integreze cu restul mobilierului din baie.
♦ În băile mici plăcile de faianță așezate vertical și sunt ideale cele dreptunghiulare așezate pe orizontală cu latura lungă, pentru că vor da senzația de spațiu.
♦ Mărimea plăcilor de faianță pentru baie trebuie să fie direct proporționale cu mărimea pereților. Astfel, în cazul unor pereți mici, se folosește o faianță de dimensiuni mici sau medii. Dacă dispui de un spațiu mai genenos, cu pereți mari, poți folosi plăci mari de faianță.

Citeste si: Culoare pentru baia ta: portocaliu

♦  Nuanțele deschise sunt indicate pentru încăperi mici, deoarece culorile închise vor face că baia să pară și mai mică.
♦ Plăcile mari, deschise la culoare și lucioase schimbă din punct de vedere optic baia, făcând-o să pară mai spațioasă.
♦ O baie mică se pretează perfect pentru o fainată albă lucioasă și borduri sau brâuri sofisticate.

faianța pentru baie (1)Citeste si: Prospetime si culoare pentru o baie alba

♦  Mozaicul este una din cele mai bune alegeri în loc de faianță pentru baie, în cazul în care baia este mică.
♦ Într-o baie simplă, mereu elegantă cea mai bună soluție pentru a personaliza locul sunt placile de faianță decorative.
♦ Cu cât spațiul pe care îl ai la dispoziție este mai mare, cu atât jocul cromatic devine mai permisiv. Dacă vrei să dai impresia unui spațiu mai mare decât este cel real combină gresie de două culori. Pentru băile mici și înguste este bine să folosești plăci de faianță într-o singură culoare.

Citeste si: 3 secrete pentru o baie luxoasa

♦ Atunci când se fac combinații de culori, pentru faianța pentru baie, trebuie să fie în număr de două, maxim trei. Este bine să fie culori complementare sau contrastante: crem-maro, alb-cărămiziu, albastru-galben.
♦ În cazul în care alegi nonculori – alb, negru, sau culori extrem de închise sau deschise, ține cont de faptul că acestea trebuie curățate des.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply