Cum alegi echipa de muncitori potrivită pentru casa ta. 3 metode care nu dau greș

0

Renovarea sau construcția unei locuințe este un proiect al cărui succes nu depinde doar de calitatea materialelor, ci și de cât de buni sunt muncitorii pe care îi angajezi.

Când începi un proiect pentru casa ta, prima grijă este să te asiguri că ai suficienți bani pentru a acoperi costurile, care pot crește exponențial în funcție de ce planuri ai și ce materiale vrei să folosești. Iar mulți proprietari sunt tentați să facă economie angajând o echipă sau o firmă de construcții cât mai ieftină.

În acest caz, un preț mic nu înseamnă neapărat muncă de proastă calitate, la fel cum o echipă scumpă nu îți asigură garanția unei lucrări impecabile. Totuși, există câteva lucruri care te pot ajuta să afli cât de serioși sunt oamenii pe care îi vei plăti:

Închei contract și primești garanție pentru manoperă

O firmă serioasă sau o echipă profesionistă de muncitori nu îți va propune niciodată să muncească la negru și va insista să încheiați un contract, în termenii prevăzuți de lege. Poate că te costă puțin mai mult, dar vei avea garanția lucrărilor efectuate și siguranța că oamenii își vor asuma responsabilitatea pentru orice merge prost. Un contract are clauze bine definite, care pot fi modificate astfel încât să fii sigur că obligațiile muncitorilor sunt cât se poate de clare și că nu există riscul să fii păcălit.

Întreabă ce materiale și ce firme de retail îți recomandă

Niște muncitori serioși știu că, în mare parte, calitatea muncii lor depinde și de calitatea materialelor cu care lucrează. Există numeroase firme de retail pe piață și nu sunt puține cazurile în care se încheie înțelegeri cu firme de construcții, astfel încât muncitorii să recomande materialele unei companii, chiar dacă acestea nu sunt renumite pentru calitatea lor.

În aceasta situație ai două variante: fie vii tu cu propunerile, fie mergi pe mâna lor. Iar dacă nu te pricepi foarte bine la construcții, cel mai simplu este să cumperi de la un distribuitor de încredere. De exemplu, compania Arabesque nu mai are nevoie de nicio prezentare, pentru că se bucură de reputația celui mai mare distribuitor de materiale de construcții de pe piața din România și a reușit să își extindă operațiunile și în Bulgaria, Ucraina, Serbia și  Republica Moldova.

Refuză să plătești un avans foarte mare

Nu este exclus ca firma sau echipa pe care vrei să o angajezi să îți ceară o sumă neașteptat de mare ca avans. Acesta este un semnal care ar trebui să îți dea de gândit, pentru că o echipă pe care te poți baza nu va cere niciodată mai mult de 20% din valoarea estimată a lucrării. Asta îți dă o garanție în plus că nu vor întârzia cu lucrarea peste termen și că treaba făcută va fi una de calitate.

În plus, firmele sau echipele care cer avansuri mari este posibil să aibă un deficit de lichidități, ceea ce poate înseamna că duc lipsă de clienți sau că nu își gestionează foarte bine banii. De asemenea, nu uita să te interesezi din timp de tarife, astfel încât să ai certitudinea că nu vei fi taxat peste prețurile pe care ei le practică în mod normal.

Păstrează toate chitanțele și contractul, cel puțin până la expirarea garanției, după ce proiectul a fost finalizat, astfel încât să ai toate dovezile la îndemână în cazul în care lucrurile nu au ieșit așa cum îți doreai sau cum ți s-a promis.   

 

 

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: Oleg Zaslavsky

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply