Cum alegi bradul taiat. Cateva sfaturi

0

Noi pledăm pentru brazi artificiali, pentru cei în ghivece și pentru cei originali, realizați după inspirația și bugetul tău. Cu speranța că numărul celor care vor alege brazi tăiați (în fapt cadavre, cu tot regretul, dar brazii tăiați asta sunt – brazi morți!), va fi din ce in ce mai mic, iată câteva sfaturi pentru a face cea mai bună alegere.

Cum alegi bradul taiat. Cateva sfaturi

Cumpără numai de la vânzători autorizați pentru a avea garanția că vei cumpăra un brad dintr-o pepinieră, iar o parte din banii plătiți pentru achiziționarea bradului vor fi folosiți pentru plantarea altor brazi. Sunt mai scumpi, dar din respect penru natură și pentru propria ta persoană poți face acest sacrificiu. Un brad artificial te costă mai puțin și îl folosești mai ultă vreme.

Nu mă pot abține să nu spun celor care consideră că brazii de plastic poluează că un brad de plastic este ecologic dacă îl foloșești cel puțin cinci ani.

Bradul tăiat rezistă circa trei săptămâni, după care acele se usucă se îngălbenesc și cad. pentru a fi frumos în casă, bradul tăiat trebuie folosit în acest interval de trei săptămâni. Îi poți oferi câteva zile de ”viață” în plus, dacă îl păstrezi într-un vas cu apă sau cu pământ umed ori cu rumeguș. Și pământul și rumegușul trebuie udate în fiecare zi. Încercați pomul, scuturându-l de câteva ori: în cazul în care o mulțime de ace se desprind și cad, renunțați să-l mai cumpărați.

Măsoară spațiul din casă unde vei așeza bradul tăiat, înainte de a plecă la cumpărături, deoarece la față locului estimarea dimensiunilor “din ochi” e dificilă. Și nu uitați că la înălțimea copacului mai adăugați încă 10-15 cm din pricină stativului pe care așezați pomul și a ornamentelor din vârf. E păcat mare să tai dintr-un brad deja tăiat!

Poartă mănuși, astfel încât să puteți transporta copacul până la mașină sau direct acasă, fără a va înțepa la mâini: unii copaci au ace foarte ascuțite.

Există o gamă variată de brazi de Crăciun, dar la unele specii acele sunt mai sensibile decât la altele. Astfel molidul Norvegian își pierde acele în 7-8 zile după ce este adus în casă. Bradul nu rezistă tăiat mai mult de 15-20 de zile, iar perioada de la tăiere la momentul în care este adus în casă durează circa 10 zile.

Bradul Nordmann, de culoare verde închis este foarte bogat, este potrivit pentru o decorațiune mai sărăcăcioasă și ține după ce este tăiat circa 30 de zile. Este scump și crește foarte greu. Un brad de 1,5 metri creste în circa șapte ani.

Molidul Albastru – un copac elegant cu ace de culoare albăstruie, extrem de apreciat, durează circa 20 de zile. Bradul Fraser este foarte rezistent, foarte scump, dar este flexibi, cu ace rezistente și dense.

Bradul tăiat merită locul cel mai frumos din casă. Este un mic omagiu pentru faptul că l-ai sacrificat. Evită să așezi bradul lângă radiatoar sau șeminee.

Sursa foto: pixabay.com/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply