Cultivarea rosiilor de gradina

0

Cultivarea  roșiilor de grădină  (4)Cultivarea  roșiilor de grădină poate părea o misiune dificilă, dar cu puțină atenție, cu răbdare poți avea propria ta recoltă de roșii de grădină.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru cultivarea roșiilor de grădină.

Semănarea se face iarna. În funcție de soi și de modul în care vei cultiva roșiile – în solar sau în spațiu liber, de la sfârșitul lunii decembrie până la jumătatea lui februarie, iar plantarea se face primăvara devreme (la începutul lunii martie), până la jumătatea lunii aprilie.

Cultivarea  roșiilor de grădină  (5)Citeste si: Lucrarile de primavara in gradina. O lista de prioritati

Calitatea semințelor și a răsadurilor este esențială pentru cultivarea roșiilor de grădină. Un răsad de tomate de bună calitate trebuie să aibă vârsta cuprinsa între 55 – 70 zile, să se vadă bine primul buchet floral, dar să nu fie înflorit, să aibă o înălțime de circa 30 centimetri, să fie drepte, viguroase, să fie sănătoase și fără semnele unei boli.

Citeste si: Planteaza acum, mananca la primavara usturoi si ceapa

Cultivarea  roșiilor de grădină  (3)Este recomandat, pentru a obține răsaduri sănătoase și viguroase, acesta fiind unul din marile secrete pentru cultivarea roșiilor de grădină ca semănatul să fie făcut doar în substrat profesional pentru semănat fără alte adaosuri, pentru că acesta asiura creșterea unor plante sănătoase și foarte viguroase, cu o dezvoltare radiculară bogată.

Transplantarea este cea mai importantă operațiune pentru cultivarea roșiilor de grădină după semănare. Criteriul cel mai important este temeperatura solului și este ideală la temperaturi de 12 grade Celsius la 10-12 centimetri. Răsadurile trebuie ”călite” cu câteva zile înainte de transplantare, ceea ce înseamnă că vor fi multate în camere cu temeperatură mai mică cu circa 5-7 grade față de locul în care au crescut, iar camera va fi puternic ventilată. Cu câteva ore înainte de scoaterea răsadurilor (12 ore cel mai bine) se udă abundent.

Citeste si: Citrice in casa. Un mandarin in ghiveci

Cultivarea  roșiilor de grădină  (2)Solul în care se face transplantarea trebuie să fie afânat și bine dezinfectat dacă au fost semnalate atacuri de dăunători sau fungi în vara trecută.

Distanța între plante trebuie să fie de 40-60 de centimetri, între rânduri, iar între plante de 30-35 centimetri

Zona din grădină unde plantezi roșiile trebuie să fie puternic luminată, fructele având nevoie de circa 8-10 ore de soare pe zi. Este recomandat ca răsadurile să fi plantate adânc, pentru că sistemul lor de radacini bine dezvoltat le permite acest lucru.

Citeşte şi Decoraţiuni de vară cu planet aromatice

În sezonul de crestere este recomandat să uzi cu apa din belșug roșiile. Foloseste un furtun și insistă asupra fiecarei plante până ce apa este absorbita și intră adanc în pământ, dar niciodată nu uda roșiile mai des de două ori pe săpătâmană.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply