Culorile Feng Shui: Alb

0

Culorile Feng Shui: Alb. Albul lumineaza intreaga casa reprezinta elementul metal, la fel ca si griul, argintiul si auriul. Albul se potriveste in partea de vest si nord-vest a casei, unde activeaza norocul privind urmasii, respectiv mentorii.

Simbolurile acestei culori difera in functie de cultura: doliu la asiatici, puritate la occidentali. In exces, albul poate fi asociat cu sterilitatea si frigul.

Idei practice pentru camera de zi

Dar in decorarea casei tale, albul ar trebui sa domine, pentru ca reflecta foarte bine lumina, motiv pentru care a si fost introdus in decorarea apartamentelor urbane, acum jumatate de secol – la inceput doar pe tavan, apoi si pe pereti.

Trebuie avut in vedere cum decorezi o camera alba pentru a o face sa ramana un spatiu expresiv si personal. Culoarea alba este una impersonala, dar este in acelasi timp, tonul care se “coloreaza” si care se transforma sub efectul accentelor de culoare. Ideal, atunci cand decorezi o camera alba, este sa folosesti o singura culoare accent si cel mult doua. A doua este de dorit sa fie negrul pentru a da contur spatiului si a defini liniile de interes.

Peretii albi sunt neiertatoare si scot in evidenta toate imperfectiunile. Inainte de a zugravi cu alb peretii trebuie perfect reparati si finisati. Foloseste un grud final care să uniformizeze peretele si care sa scoata in evidenta culoarea reala pe care ai ales-o mai ales daca este vorba despre vreo nuanță fina si apoasă de alb.

In ce camera?

In toata casa, in toate variantele de nuante.

Evita sa “colorezi” in totalitate cu alb toate incaperile. Daca vopsesti peretii si tavanul, si ai si gresie ori mocheta tot alba, insufleteste atmosfera cu draperii sau cu perdele colorate, astfel incat lumina filtrate sa-ti aduca racoare si caldura.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply