Cele mai bune culori pentru camerele intunecate

0

Cele mai bune culori pentru camerele intunecate

Camerele întunecate sunt greu de amenajat, greu de colorat pentru că lumina este unul din elementele principale care dau volum, amplitudine și pun în valoare spațiul și tocmai lumina este deficitară în aceste camere.

Mai mult, există ideea că pentru camerele întunecate cea mai bună soluție o reprezintă culorile deschise și albul. În realitate paleta de culori ideală pentru camerele întunecate este mult mai mare și mult mai variată.

Citeste si: Iluminatul casei. Efectele si rolul luminii in casa

Ocrul auriu este ideal în camerele întunecate. Se combină foarte bine cu tonuri de alb strălucitor și alte nuanțe metalice.
Rozul vesel este o altă alegere perfectă pentru camerele unde lumina este puțină. Alege tonuri de roz trandafiriu și combină-l cu tonuri de verde viu.

Verdele este una din cele mai bune alegeri pentru camerele întunecate. Cea mai bună nuanță este cea de verde galben sau verde viu. Nuanța este perfectă pentru camerele de trece, bai și bucătării întunecate.

Griul este una din cele mai bune alegeri pentru camerele întunecate, este una din nuantele elegante și este foarte actuală pentru amenajările interioare. Alege tonuri de gri perlat, pudrat si luminos pentru pereții din camerele întunecate și se combină foarte bine cu roșu, verde, alb și nuanțe metalice: auriu și argintiu.

Citeste si: Lampi si lampadare, pete de culoare in casa

Tonurile portocalii de caisă, dovleac și mandarina pot transforma un interior cu puțină lumină într-un cald și agreabil care emană căldură. Tonurile de portocaliu sunt radioase, calde și vesele mai ales atunci când sunt luminate din interior.

living-room-1530301_1280

Deci, folosește lampi cu lumină caldă, lumânări și alte surse luminoase artificiale. Sfatul este valabil și pentru celelalte nuanțe recomandate pentru decorarea camerelor întunecate.

Citeste si: Lumina spot pentru casa, lumina concentrata

Albastru este ideal pentru decorarea camerelor întunecate, este o culoare atemporală și poate lumina chiar cele mai întunecate camere. Albastru este potrivit pentru interioarele tradiționale, dar și atunci când este combinat cu detalii albe, mobilier din lemn de culoare închisă și tonuri de roșu.
Lavanda este o nuanță cu un potențial excepțional și este binevenită în camere cu luminozitate redusă. Lavanda are o gamă largă de nuanțe care funcționează bine în toate camerele îndiferent de destinația acetora. Lavanda se potrivește perfect cu tonuri de gri, negru și alb.

Sursa foto: pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply