Culori la modă

0

Monica Viericiu
Vrei să zugrăvești locuința, să amenajezi o cameră ori doar te interesează ce culori se poartă în acest domeniu? Ei bine, anul acesta, ca o excepție, în topul preferințelor celor care dau tonul în modă este o combinație de culori. Dar nu orice combinație, tocmai una primăvăratică. Dar iată care este culoarea anului 2016.
Dacă în 2015 cea mai în vogă nuanță era declarată marsala, un fel de roșu cărămiziu, acum avem alte sugestii. Institutul Pantone, cel care dă tonul în materie de culori în întreaga lume, a decis în mod neașteptat, ca anul 2016 să fie sub semnul a două culori: roz cuarț și bleu precum cerul senin. Este prima dată când se aleg două culori. Sunt tonuri diafane, reconfortante, care aduc echilibru, siguranță, ordine și pace totodată. Este o întoarcere la copilărie, la o anjume inocență, la fluiditate în opțiune, la starea de bine, la relaxare. S-a căutat ca prin cromatică să se combată incertitudinea, stresul, disconfortul.
Dacă te inspiră aceste nuanțe, combină-le cu grijă, adăugând ansamblului și tușe de griuri, marouri sau bleumarin care să dea finețe și echilibru. Fie că este vorba de simple perne decorative, zugrăveala unui perete, o draperie, această combinație de roz și bleu va aduce un suflu nou, proaspăt și relaxat în același timp ca o zi de primăvară.
Foto: www.pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply