Culori inchise pentru amenajarile interioare, o solutie inspirata

0

Să folosești culori închise pentru amenajările din casă este o idee excelentă în ciuda faptului că oamenii au tendinţa de a fugi de orice culori închise pentru casă şi aleg în primul rand nuanţe calde şi pastelate şi pentru piesele de mobilier şi pereţi, dar şi pentru podele.

Dar cum tot ceea ce este prea mult strică, la fel se întâmplă şi cu aceste culori. O să rămâi surpins să descoperi ce farmec aparte au culorile închise şi ce efect minunat dau soluţiile oferite de culori închise pentru casă, atâta vreme cât sunt folosite cu măsură în combinații potrivite și alegând culorile de accent potrivite.

Culorile închise pentru casă dau un aer cald, liniştit şi intim încăperilor, iar unele din culorile considerate ca fiind nuanţe închise pot să fie o adevarată bucurie pentru casă şi pentru cei care locuiesc în casă. Iată care sunt argumentele, ideile şi soluţiile noastre pentru a folosi culori închise pentru casă.

Cel mai bine, dacă mergi pe soluţiile oferite de aceste culori închise pentru casă este să alegi un cocktail din culori care se completează şi se armonizează între ele. Zugrăveşte un perete al încăperii în nuanțele murelor, iar restul încăperii las-o în culori neutre – alb sau gri perlat. Adauga o canapea cu faţa de culoarea vinetelor, iar pentru decorațiuni, accesorii şi covor alege piese în care culoarea dominată să fie cea a vişinelor coapte. Pune perdele albe, perne unde să domine albul pe canapea, obiecte de deco cu ramă albă pe peretele închis la culoare şi cu rama neagră pe pereţii deschişi la culoare şi bucură-te de un decor de poveste.

Alte combinaţii de culori închise pentru casă sunt albatrul intens cu mov şi rosu, verdele smarald cu maroul castaniu şi rosul grena cu griurile intense. Mai poti combina portocaliul cu maroul intens, rozul cu movul dur şi tonuri plumburii cu nuante de visiniu intens. Îndulceşte atmosfera pe care o realizezi folosind culori închise în casa cu alb, nuante metalice, galben şi verde viu.

Poţi da un ton calm şi autumnal încăperilor folosind piese în culori închise pentru casă. Covorul, perdelele, husa pentru canapea, un covoraș, păturile sau cuverturile pot “închide” nuanţele dominante din casă şi pot da acest aspect echilibrat pe care îl aduc toate aceste culori închise pentru casă.

Citeste si:

Sursa foto: pexel.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply