Culorile Feng Shui: Negru

0

Culorile Feng Shui: Negru. Mister total; corespunde elementului apa, dar in special apelor subterane. Negrul sugereaza partea subconstienta a psihicului uman.

Occidentalii il asociaza cu penitenta, doliul si austeritatea. Dar este considerat si o promisiune pentru o viata intensa ori o sugestie a misterului, motiv pentru care multe persoane tinere sunt tentate sa poarte aceasta nonculoare. Negrul este o culoare esentiala in amenajarile interioare si, in ciuda primei impresii o culoare care da profunzime si largeste spatiul.

Negru este confortabil si binevenit in casa. Folosit cu atentie da eleganta, rafinament si plasiticitate decorului – fiind o culoare magica, care trebuie folosit in casa cu multă indrazneala, in toate incaperile. Combinat cu nuante vesele, calde şi vii, negrul oferă adancime, prestanta, personalitate si stil.

Negrul este o culoare rece, dar se poate ajunge la efecte de magie neagra in cazul unui decor in care folosesti un perete negru. Un perete negru merge foarte bine in dormitor, dar se potriveste si intr-o biblioteca sau intr-o camera de zi cu mobila alba. Un perete negru merge mereu foarte bine cu mobilier din sticla (o masa cu tablia din sticla, de exemplu), cu mobila colorata intens, cu spotruri de lumina si accente de culoare. Un perete da efectul de magie neagra intr-o camera cu mobila lucioasa, iar efectul este unul misterios si linistitor.

In ce camera?

  • in camere situate la nord;
  • in baie, dar asociat cu o singura culoare.

Intr-un loc in care ambientul este negru, lucrurile vor fi puse in evidenta destul de teatral, de aceea luminile cunt foarte importante: spoturi, aplice, lustre, lampi.

Foloseste accente de negru (mobilier, covor, carpete, pernute) fie intr-o camera situata la nord, fie in baie, dar asociaza-l cu o singura culoare.

Nu uita ca locurile innegrite sa fie corect luminate si punctate cu accente de culoare.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply