6 culori de bază și influențele lor asupra vieții noastre

0

Tot ceea ce este în jurul nostru funcționează pe principiul cauză-efect, iar culoarea, parte esențială în viața noastră, nu face excepție. Iată șase culori de bază și afla ce influențeau in viața noastră.

Citeste si: Cum iti colorezi casa si viata.

Aceste culori de bază au un impact major asupra ta, influențând productivitatea și nivelurile de energie, dar și creativitatea și starea generală. Aceste culori și influențele lor asupra vieții sunt temelia pentru cromoterapie. Puterea acestor culori de bază ar trebui luată mai mult în serios, decât o facem, pentru că a alege culorile greșite pentru casă este ca și cum ți-ai tăia singur craca de sub picioare pentru că îți vei reduce potențialul din mai multe puncte de vedere

Șase culori de bază și influențele lor asupra vieții noastre.

culori de bază

Roșu este alegerea perfectă pentru locurile în care urmărești productivitatea și asta pentru că roșul este cea mai energică culoare.

Roșul determină creșterea ritmului cardiac și stimulează secreția de adrenalină. Este foarte important unde alegi să decorezi cu roșu în casă. Nu folosi roșul pentru dormitor și nici pentru zona de lucru de acasă. Roșu este o culoare cu două tăișuri – este culoarea care stimuează și poate produce tensiuni, dar este una din cele mai bune culori de accent pentru orice cameră. Roșul merge perfect cu maro, gri, negru și alb, se potrivește foarte bine cu albastru și verde și poate scoate din anonimat orice cameră, dacă este folosită cu măsură.

Citeste si: Cum decorezi cu maro

culori de bază

Galbenul este supranumită culoarea fericirii și dacă vorbim despre culori și influențele lor, galbenul nu poate să lipsească.

Se consideră că este culoarea perfectă pentru camerele de zi, pentru holuri și este ideală pentru camerele care duc lipsă de lumină pentru că este o culoare care aduce lumină. Galbenul este culoarea cel mai des asociată cu fericirea, este o culoare care energizează, este o culoare pozitivă care promovează sentimentul de comuniune și confort. Specialiștii recomandă să nu folosești galben în camera copilui pentru că poate avea un efect copleșitor și, prin aceasta, obositor.

culori de bază

Portocaliul este culoarea energiei pozitive și a emoțiilor. Unele din proprietățile acestei culori și influențele ei în cameră sunt similare cu ale culorii roșii, iar altele duc cu gândul la galben. În fapt, portocaliul are efectele undeva între cele ale culorii galben și roșu. Portocaliul inspira, înviorează și energizează, induce entuziasm. Nu folosi portocaliu dacă vrei un loc destinat exclusiv relaxării, dar este foarte bun în camerele de zi, mai ales dacă este combinat cu maro, verde sau albastru.

Citeste si: 12 culori de baza. Povestea si simbolistica lor

culori de bază

Albastru, culoarea ideală pentru odihnă, este prin excelență una din culorile care odihnesc. Este ideală pentru dormitor, pentru camerele copilului, mai ales în tonuri ceva mai calde și mai vii, dar este foarte bună și pentru baie, holuri și spațiile de lucru. Albastru calmeaza atât tensiunea cât și respirația, având un efect asupra starii de spirit si temperamentului. Nu este o alegere bună pentru camera de zi și nici pentru bucătărie, dar poate să fie, mai ales în tonuri vii și intese, o excelentă culoare de accent.

culori de bază

Verde este simbolul fertilității și al vieții. Este culoarea seperanței și dacă este să o analizăm prin prisma listei de șase culori și influentele lor, atunci verdele este culoarea luxuriantă și vibrantă, dar în egală măsură o culoare liniștitoare și reconfortantă. Verdele este culoarea primăverii.

Verdele este o bună alegere pentru dormitor, dar merge foarte bine și în camera de zi, sau în camera copilului. Verdele este însă una din cele mai bune alegeri când vine vorba despre tonuri de accent.

Verdele este o culoare norocoasă și se combină foarte bine cu galbenul, cu portocaliul și, evident, cu roșul.

Citeste si: Culoarea fericirii si casa albastra

culori de bază

Movul, nu putea să lipsească din lista de culori esențiale, și dacă vorbim despre culori și influențele lor, atunci movul este culoarea creativității. Este excelentă pentru camera copilului (tonurile mai calme de lavandă), dar și pentru camera de zi. Despre mov se poate spune că sugerează bogăția și induce confortul. Movul este o culoare regală și are darul de a înnobila un decor. Deși este foarte puțin prezentă în decorațiunile interioare și în paleta de culori din casă, movul este o nuanță ideală pentru holuri și camere de zi, dar se potrivește foarte bine și pentru camerele liniștite. În plus este una din cele mai inspirate culori de accent, în toate tonurile, de la culori calde și pale, până la cele iuți, aspre și intense.

Acum știi mai mult despre culori și influențe lor asupra noastră!

Sursa foto: pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply