Culoarea – provocare şi ajutor pentru holuri II

0
123RF
123RF
Continuarea articolul de aici.
Ce paletă cromatică să alegi
Pentru antreuri și holuri, în topul preferințelor se află tonuri de galben, bej, verde, ocru, bleu, gri sau alb. În general familiile tinere, active preferă culori puternic contrastante, în timp ce vârstnicii mizează pe armonie și se orientează spre combinații cromatice mai domoale, neutre sau reci. Culorile și ambianța generală sunt influențate de cantitatea de lumină, iar un iluminat indirect creează o atmosferă plăcută, primitoare și discretă. Iar în lipsa luminii naturale, oglinzi bine plasate compensează acest neajuns.
Culorile în camera copilului
Diverse studii au demonstrat că inteligența, capacitatea de învățare, memoria și creativitatea copiilor cresc sensibil dacă locuiesc și își desfășoară activitatea într-un mediu cu o cromatică agreabilă, cu nuanțe bine alese. De obicei sunt preferate pastelu-rile, dar se pot folosi și tonuri mai aprinse. Când alegi o culoare de vopsea pentru zugrăveală, ține cont de orientarea camerei față de punctele cardinale, de personalitatea locatarului (firile expansive preferă culori vii, îndrăznețe, contrastante, iar cele reflexive se simt mai bine înconjurate de culori reci, distante), de vârsta acestuia.
Pentru camera copilului caută vopsea rezistentă la murdărie, care să nu fie toxică. Printre alte opțiuni, ia în considerare:
123RF
123RF
  • Kober Zertifikat Plus (vopsea superlavabilă cu ioni de argint cu efect antimicrobian imediat și de durată, până la 3 sau chiar 5 ani, recomandată pentru spitale, școli, dormitoare, bucătării și camere de copii)
  • Spor cu ioni de argint (vopsea superlavabi-lă, cu efect antibacterian și antimicrobian prelungit, ce distruge atât microorganismele obișnuite din spații umede, dar și pe cele specifice instituțiilor medicale, gen stafilococ auriu, de aceea se recomandă în grădinițe, cabinete, farmacii, spitale, camere de copii)
  • Caparol Fungitex-W (vopsea antimucegai pe bază de latex, cu substanțe fungicide și bactericide, foarte rezistentă la spălare și curățare, inclusiv la dezinfectanți pe bază de apă, recomandată chiar și pentru spitale, fabrici de alimente cu umiditate sporită)
  • Duraziv Fără Miros, cu Kauciuc (vopsea superlavabilă indicată pentru renovări rapide și spaţiile locuite de copii sau persoane sensibile la mirosuri, deoarece nu are amoniac şi emisii toxice, putându-se dormi în cameră chiar în ziua aplicării; rezistă la agenţi abrazivi şi de curăţare de uz casnic).

Așadar ai de unde alege un produs potrivit pentru camera copilului. Rămâne să decizi culoarea potrivită, la care neapărat să ții cont de părerea micului beneficiar. Creează un spațiu care să vă inspire. Spor la lucru!
Text: Monica Viericiu
Foto: 123RF
 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply