Culoarea, instrument de amenajare pentru dormitor

0

Am dovada faptului că accentele de culoare și culoarea pot să fie intrument de amenajare pentru dormitor. La fel de bine, aceiași strategie de amenajare pentru dormitor poate să fie folosită în oricare altă cameră din casă. Trucul stă în alegerea unor culori protrivite și a contrastului care să transforme și să pună în valoare detaliile de interior.

amenajare pentru dormitor

Cazul I – amenajare pentru dormitor

Avem un dormitor simplu, mic zugrăvit în alb. Posibilitatea a interveni pentru a da viață spațiului este minimă, astfel că amenajarea pentru dormitor se face doar prin culoare. Strategia folosită este foarte simplă. Ușile mate și albe (tot albe) ale dulapului au fost îmbrăcate în folie autocolantă colorată. Nu s-a mers pe o singură culoare ci pe un curcubeu de culori calde. S-a mers pe această soluție pentru ca de fiecare dată una din culorile de decor pentru ușile dulapului poate să devine, prin asortarea lenjeriei, culoarea dominantă din cameră, ceea ce oferă o excelentă cale de a varia decorul din cameră. O dovadă a faptului că prin culoare se poate realiza mereu o amenajare pentru dormitor, cu personalitate.

Citeste și: Cum schimbi stilul prin culori pentru dormitor

Ideea unei astfel de tip de amenajare pentru dormitor este ideală în camerele mici, în cele în care nu se pot face modificări majore, în camerele în care se locuiește cu chirie sau acolo unde nu există timp și resurse pentru reamenajare. Cu toate că poate părea o soluție temporară sau una de compromis această abordare este extrem de practică și foarte potrivită pentru amenajare pentru dormitor de lungă durată.

amenajare pentru dormitor

Cazul II – amenajare pentru dormitor

Aici culoarea și puterea pe care o are aceasta în a schimba complet un decor este și mai mare, în condițiile în care petele de culoare folosite sunt mici, discrete și foarte usor de realizat. Efectul culorii ca instrument de amenajare pentru dormitor este excepțional, iar acest truc poate fi folosit cu succes maxim în orice cameră și în orice combinație.

Citeste si: Sfaturi utile cand alegi mobila pentru dormitor

O cameră neutră din punct de vedere cromatic, de data aceasta în tonuri de gri perlate, capătă viață, personalitate și culoare prin aceste elemente de decor pentru perete. Efectul este excepțional, puternic, extrem de plăcut și cu maxim impact.

Citeste si: Idei de amenajare pentru un dormitor mic

A pune în practică această soluție este o joacă de copil. Mai adaug faptul că această amenajare pentru dormitor este perfect păretabilă pentru orice culoare dominantă în cameră cu amendamentul că tonurile de culoare folosite pot varia, iar ramele decorațiunilor pentru perete trebuie să susțină cromatica.

Sursa foto: ©Tatty / Nikita_Kuzmenkov –Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply