Culoarea dormitorului. Ce este important si cum alegi solutia potrivita

3

Culoarea aduce personalitate in orice camera, iar culoarea dormitorului estecu atat mai importanta. Daca alegi culoarea ideala in dormitor poti da camerei stil si un aer confortabil asa cum se cuvine pentru camera de odihna. Culoarea dormitorului nu se rezuma la alegerea unei culori pentru pereti, ci gandirea spatiului in ansamblu, de la tonul nunatelor si al mobilei, pana la stilul si modelul lenjeriei si al decoratiunilor si la gasirea celor mai potrivite accente de culoare.

Practic nu exista o limita in alegerea culorilor pentru dormitor. Poti merge pe albastru, verde pamant, dar nu te opreste nimic sa alegi galbenul, portocaliul, rosul sau rozul fie ca sunt tonuri pale sau aprinse. Rezultatul este unul al ansamblului in care totul se combina armonios si cu stil.

Cand alegi culorea ideala pentru dormitor trebuie sa o faci in functie de preferintele tale coloristice. Alege o culoare care sa te faca sa te simti bine, care sa-ti placa si care sa rezoneze cu personalitatea ta.

Nu uita sa evaluezi culoarea ideala pentru dormitor atat in lumina naturala cat si cu lumina artificiala, pentru ca uneori diferentele de imagine pot sa fie foarte diferite, si trebuie gasit un echilibru.

Culori neutre

O camera decorata in culori subtile neutre poate sofisticata sau plictisitoare. Un truc pentru a atinge cel mai bun aspect este stratificarea. Nuante subtile trebuie sa fie puse in valoare de accentele de culoare sau de tonuri intense ale culorii de baza. Alege perne, covoare si perdele in nuante suplimentare care sa fie ori mai inchise, ori mai deschise. Nu uita ca este foarte importanta textura materialelor pentru ca aceasta modifica imaginea de ansamblu.

Culori tari

Intr-o padure toti copacii sunt verzi, dar cu toate acestea nu exista monotonie de culoare. Exact aceasta este idea unei camere intr-o singura culoare. Daca alegi verdele adauga accente maro, daca alegi albastru adauga accente verzi sau albe, daca alegi rosu adauga accente gri sau violet, iar daca mergi pe maro adauga accente verzi sau rosii.

culoarea dormitorului

Doua culori

Combinatiile dintre doua culori tari se pot armoniza perfect daca alegi tonuri complementare. Doua culori complementare dau energie si fac din domitor o camera vesela, fara a fi obositoare prin cromatica. Doua culori (verde intens si galmen, albastru cobalt si visiniu, portocaliu si mov, de exemplu) se potrivesc dormitoarelor mari si luminoase, cu tavan inalt si ferestre mari. Combinatia limiteaza insa posibilitatile de variatie ale accesoriilor. Lejeria de pat trebuie sa fie neutra, alba sau gri, iar mobila mata.

Moda trece culoarea ideala, ramane

Sunt multe detalii de care trebuie sa tii cont cand alegi culoarea ideala pentru dormitor. Cel mai bine este sa nu urmaresti tendintele modei pentru ca nu poti sa redecorezi in fiecare sezon. Alege ceea ce este compatibil cu stilul tau, asa ca tonurile neutre raman cele mai bune, pentru ca poti sa le combini si sa la improspatazi prin accentele de culoare: lenjerie, covoare, decoratiuni, astfel incat dormitorul tau sa poate lua mai multe fete.

 

sursa foto: pixabay.com

 

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion3 Comments

    • Otilia Ignat

      ce tare ma bucur sa aud asta. laudele sunt extrem de energizante pentru noi, editorii! zi buna!

Leave A Reply