Culoarea anului 2021, culoarea pământului

0

Dulux Color a ales culoarea anului 2021, iar ideea acestora este de a lăsa în urmă, complet, anul 2020 și de a ne orienta către un viitor mai bun. Culoarea aleasă poartă numele de Brave Ground, este culoarea pământului și este o culoare neutră, caldă, versatilă, care aduce un aer reconfortant, blând și calm. Nu este o nuanță „wow”, dar tocmai nota pașnică a acesteia este frumusețea ei.

Culoarea vrea să ne aducă la realitate, la normal, tocmai pentru că este una banală și simplă. Una dintre calitățile majore ale acesteia este că se combină perfect cu o paletă întreagă de culori diferite, adaptându-se și transformându-se.

Brave Ground este o nuanță care variază în funcție de lumină, în funcție de ora din zi și de ambianță. Este una dintre culorile cele mai răspândite în mediul natural, așa din acest motiv ne va părea în egală măsură banală și familiară. Este culoarea pământului, este culoarea care alături de verde este cea mai comună și care este percepută, fără efort, de ochilul uman.

Și asta nu este tot. Alegerea acestie culori, ca fiind nunața anului 2021, este urmarea blocării generale prin care am trecut toți în 2020. Este cea mai utilizată culoare din interioarele noastre, fiind una dintre nuanțele comune ale pieselor de mobilier din lemn. Brave Ground este culoarea din casă, este culoarea locului unde lucrăm, învățăm, ne relaxăm. Este cea care ne mângâie.

Brave Ground este cea mai inspirată alegere, pentru că vremurile pe care le trăim sunt în continuare incerte, nesigure, iar acasă este, și va mai fi încă, și în 2021, locul sigur, locul cel bun. În aceste condiții, fiecare dintre noi a descoperit bucuria de a sta acasă, iar spațiul casei a primit complexitatea universului întreg. Experiența a fost traumatizantă, dar inedită și provocatoare. Ne-am adaptat la un stil de viață nou și am descoperit avantaje la care nu ne-am mai gândit până acum. Casa a devenit sanctuarul nostru!

Vesatilitate și calm

Brave Ground va veni în mai multe nunațe, scopul fiind acela de a înlocui nunațele de gri foarte mult folosite în ultimii ani pentru interior. Culoarea este perfect compatibilă cu tonuri de verde, de roșu, este completată frumos de nunațele de albastru și este pusă în evidență de alb și negru.

Brave Ground, una dintre culorile anului 2021

Se cuvine spus că aceasta este doar una dintre culorile care vor marca anul 2021, iar Dulux este una dintre cele câteva mari companii care dau tonul din punctul de vedere al cromaticii, dar nu este nici pe departe singura. Din acest punct de vedere, dupa dramele lui 2020, culoare va fi una dintre provocarile frumoase ale lui 2021.

Mai trebuie adăugat că aceste tendițe comatice, care se anunță în ultimele luni ale fiecarui an, pentru cel care vine, au o importantă influență economică, pentru că dau tonul în industria mobilei, în modă, în amenajări înterioare, în producția de vopseluri și înfluențează chiar și culorile alese pentru caroseria automobilelor.

Citeste si: Culorile ne influențează sănătatea organelor

Text: Otilia Ignat/sursa foto: unsplash

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply