Culoarea anului 2020 – Classic Blue

0

Culoarea anului 2020 – Classic Blue – Specialiștii de la Pantone au ales albastrul drept culoare a anului 2020. Nu este o nuanță anume ci albastru clasic, aceasta urmând să fie culoarea care va domina în 2020. Celebra companie care se ocupă cu studierea influenței pe care o au culorile pe plan mondial au ajuns la concluzia că această nuanță emană elegantă prin simplitate, încredere și profunzime și că acesta sunt detaliile de care are omul nevoie în 2020 în ceea ce privește culoarea.

Albastrul clasic este o culoare care anticipează ce urmează să se întâmple. Ce va aduce viitorul? Această este o întrebare pertinentă înainte de a porni într-un nou deceniu”, a declarat vicepreședintele Pantone Color, Laurie Pressman.

Specialiștii spun că albastrul este o culoare odihnitoare care aduce sentimentul de liniște și pace. Anul trecut, Living Coral, o nuanță de portocaliu-piesica, care denotă optimism a fost alegerea experților Pantone.

De 20 de ani, Pantone dă tonul în lumea culorilor

Când experții de la Pantone au decis prima dată să aleagă o culoare care să definească toată strategia coloristică a anului, în urmă cu 20 de ani, erau conștiență că își asumă mai multe riscuri. Știau că vor risca să nu fie luați în seamă, confundați cu samponul sau cozonacul italienesc, dar după numai 20 de ani sunt vocea numărul unu când vine vorba de culoare. Previziunile culorii Pantone au devenit lege. Pantone este autoritatea domnitoare pentru o multitudine de industrii, de la modă, la industria mobilei, la vopseluri sau în campaniile publicitare.

Culoarea anului 2020, are numărul de catalog 19-4052 și este albastru clasic.

Interesanta este mereu povestea și argumentața pe care o fac specialiștii de la pantone, atunci când stabilesc culoarea anului (și nu doar astaȘ există și o culoare a fiecarui anotimp, dar și o paletă speciala de culori care însoțesc culoarea principală). Pantone spune despre culoarea anului 2020 că este o culoare fiabilă, care reprezintă optimismul în raport cu incertitudinea viitoare. „Când ne uităm la lumea din jurul nostru, știm că trăim în mare neliniște, cu emoție continuă și cu o oarecare teamă pentru viitor. În plus ne simțim deseori siguri. Albastrul clasic este din punct de vedere emoțional, psihologic, o culoare calmă, care dă încredere. Este o culoare pe care te poți baza”, spune un reprezentant Pantone.

Un alt motiv care a stat la această alegere este faptul că albastrul clasic este o culoare omniprezentă. E culoarea Pământului.

Classic Blue

Culoarea anului nu este aleasă prin hazard. Există un efort continuu de cercetare care începe cu peste un an înainte de anunț. Culoarea anului 2021 este, de exemplu, deja în analiză de mai bine de câteva luni.

Classic Blue a apărut în domenii la fel de diverse precum piața de artă, industria frumuseții, producția auto, tehnologia și chiar spațiul exterior, în 2019. „Există multe nuanțe de albastru în sistemul Pantone, dar această nuanță specială, Classic Blue este cea care ne-a dat cu adevărat acel sentiment de încredere și stabilitate pe care l-am căutat pentru acest an”, spune Laurie Pressman.

Ca parte a campaniei sale, compania s-a asociat cu mai multe mărci pentru a dezvolta mirosul, sunetul, gustul și textura Classic Blue. Textula lui albastru clasic este moliciunea unei țesături asemănătoare cu piele de căprioară, mirosul pentru Classic Blue este cel de mosc și de mare, gustul este ceal al unui jeleu cu aromă de fructe albastre de pădure, iar senzația auditivă este o melodie intitulată „Nostalgia vie”.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply