Cu ce te ajută donarea de sânge

0

Monica Viericiu
Donarea voluntară de sânge reprezintă un gest de profundă omenie și solidaritate cu cei aflați în suferință. Și gestul nu este unul benefic doar pentru cel care primește astfel încă o șansă la viață, ci și pentru cel care oferă.
În primele 24 de ore de la donarea de sânge se recomandă consumarea mai multor lichide, cei 450-500 de ml de sânge recoltați, fiind înlocuiți rapid de organism în ce privește cantitate de lichid, urmând ca regenerarea la nivel celular să fie completă în decurs de aproximativ 2 săptămâni.
Donarea sângelui ajută organismul să devină mai puternic, sistemul imunitar se fortifiază, sângele se împrospătează, iar riscul de accident vascular sau de paralizie scande considerabil, specialiștii estimând chiar cu 30%.
Dacă te hotârăști să donezi, reține că nu se poate oriunde, ci doar la centrele de transfuzii, care se găsesc în majoritatea orașelor mari. Pentru a putea fi acceptat, pe lângă întrunirea condițiilor generale de eligibilitate, trebuie să prezinți un act valabil cu fotografie (fie el buletin, carte de identitate permanentă sau temporară, permis de conducere sau pașaport).
Așadar, dă o mână de ajutor medicilor și mai ales celor aflați pe un pat de spital în cruntă suferință, căci bine faci, bine primești.
Foto: Monica Viericiu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply