Croitorie – 2 proiecte pentru vânzare

0
mypatchwork
mypatchwork
Dragii noştri,
Când ai o maşină de cusut şi mai şi ştii să o foloseşti, cerul este limita în croitorie. Poţi face de la haine pe gustul tău, la accesorii, aşternuturi, decoraţiuni sau obiecte utile pe care le poţi vinde cu uşurinţă. Iată doar câteva idei pentru inspiraţie.

  1. Suport pentru tabletă sau e-reader. Cu toţii folosim acum tehnologia în fiecare zi, iar o tabletă ne este de ajutor pentru a vedea filme, a ne informa online sau a citi cărţi. Putem găsi suporturi de tabletă şi în magazine, dar de obicei sunt negre şi simple şi, în plus, foarte scumpe. Iată cum putem crea un suport drăguţ şi util pentru aceste dispozitive, folosind resturi de material textil, vatelină şi o maşină de cusut. Avem nevoie de un dreptunghi de material de 47/40 cm pe care îl transformăm într-un săculeţ umplut cu vatelină astfel: se îndoaie pe lăţime, tragem la maşină, pliem colţul pe lăţime şi îl coasem de cele două laterale, pentru a obţine o formă 3D. Umplem cu vatelină (sau orice material pentru umpluturi folosit în croitorie), până la 8 cm de marginea dreptunghiului. Tragem la maşină, apoi îndoim spre interior ultima parte, o umplem cu vatelină şi o coasem la maşină, pentru a sigila suportul. Dacă vrem un plus de delicateţe, putem adăuga pe spatele suportului, unde am cusut colţul 3D o floare din material textil. Tableta se va odihni fix pe linia dintre cele două părţi umplute. Mai multe informaţii şi poze cu fazele acestui proces de croitorie găsiţi aici.
    http://heyletsmakestuff.com
    http://heyletsmakestuff.com
  2. Mănuşi pentru tavă. Ştim cum este când gătim, iar mănuşile nu sunt suficient de mari pentru a acoperi toată tava sau oala pe care o folosim. De aceea, acum putem crea o mănuşă-suport, ce ne va proteja ambele mâini. Cum? Din materialul 1, din care facem partea mai lungă, decupăm două dreptunghiuri de 18/76 cm. Din materialul 2, care va fi partea pentru mănuşă decupăm două pătrate de 18/18 cm. Material izolator pentru interiorul mănuşilor tot două pătrate de 18/18 cm. Avem nevoie să rotunjim capetele materialelor, aşa că putem folosi o farfurie sau altceva rotund cu diametrul de 18 cm şi decupăm lăţimile materialelor pe conturul farfuriei, pentru a obţine rotunjimea necesară mănuşilor. Le asamblăm astfel: Materialul 2, cu dosul în sus, apoi materialul 1, cu dosul în sus, materialul izolator, apoi materialul 1, cu faţa în sus. Coasem de jur-împrejur tot ansamblul, cu atenţie, să prindem toate straturile de material şi gata mănuşile. Deoarece am lăsat orificiul necusut între lăţimile materialelor, pe acolo vom băga mâna. Pentru un plus de siguranţă, aş recomanda să coasem materialul izolator de materialul 1, ca să nu avem două buzunare şi să putem introduce mâna rapid în mănuşă.

Text: Cătălina Vieru
Foto şi idei originale: mypatchwork.wordpress.com şi heyletsmakestuff.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply