Cravate vechi transformate în accesorii noi

0
http://www.ebay.com/
www.ebay.com
Dragi cititori,
Sigur aveţi prin şifonier o sumedenie de cravate cumpărate de-a lungul anilor cu diverse ocazii. Nu le aruncaţi, deoarece merită o nouă viaţă. Ce putem face cu ele? Simplu, orice ne permite imaginaţia: iată doar 4 idei pentru inspiraţie!
1. Fustă reciclată din blugi şi cravate. Păstraţi partea de sus a blugilor şi partea de jos a cravatelor. Lungimea cravatelor depinde de cât de lungă doriţi să fie fusta cu totul. Tăiaţi din cravate atât cât aveţi nevoie, apoi coaseţi aceste bucăţi de poalele fustei. Este ideal să coaseţi la maşină. Coaseţi cravatele apoi una de alta, pe laterale.
2. Covoraş. Pentru asta aveţi nevoie cam de 12 cravate. Puneţi 6 dintre ele întinse, iar următoarele 6 perpendiculare pe primele. Fiecare cravată de deasupra o treceţi în zig-zag pe sub şi peste cravatele de dedesubt. Coaseţi la maşină împletiturile, pentru a sta nemişcate.
www.ebay.com
www.ebay.com
3. Ciorap pentru cadourile Moşului. Deşi mai avem 4 luni până la Crăciun, nu este prea devreme să ne ocupăm de decoraţiunile pentru această sărbătoare. Tăiaţi aceste cravate în bucăţi mai mici, pe care le intercalaţi şi le coaseţi unele de altele. O agăţătoare şi o fundă din material textil întregesc imaginea.
4. Husă de telefon. Din partea de jos a unei cravate, putem obţine o husă drăguţă pentru telefon. Îndoim cravata pe lungimea telefonului, astfel încât aceasta să îl acopere faţă verso. O pliem şi coasem astfel: pornim de la jumătatea telefonului partea din faţă, trecem pe spate şi venim cu partea cea mai lată a cravatei peste faţa telefonului. Pe partea de jos prindem un nasture, iar pe partea lată facem o despicătură (sau coasem o gaică), pentru a închide husa.
Mult succes!
Text: Cătălina Vieru
Foto: www.ebay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply