Construcții pentru exterior I

0
www.pixabay.com
Dragi cititori,
Timpul este frumos până spre finalul lui septembrie, așa că nu este prea târziu să ne gândim la variante de a înfrumuseța curtea sau grădina personală.
Există mai multe opțiuni de construcții pentru exterior și toate pot fi realizate cu buget scăzut sau generos, în funcție de model, complexitate și cât de multă muncă sunteți dispuși să depuneți.
Pergola
Cele mai frecvente și ușor de realizat construcții pentru exterior sunt pergolele sau arcadele. Nu trebuie să fie foarte complexe, deoarece scopul este ca în 2-3 ani să fie complet acoperite de plante. Poți folosi orice tip de plantă cățărătoare, de la iederă la trandafiri. Majoritatea sunt realizate din lemn masiv, pentru rezistenă, sau fier forjat, pentru adaptabilitate și spațiu redus. Unele modele sunt prevăzute cu suporturi pentru jardiniere sau ghivece, așezate în scări. Astfel, poți avea plante căţărătoare variate, ce pornesc de la diferite înălţimi.
Foișor
Indiferent de mărimea sa, un foișor poate fi o excelentă alegere pentru grădina ta, pe timpul verii (și nu numai). Pornind de la construcții simple, cu stâlpi de rezistență și un acoperiș, până la veritabile încăperi, cu pereți retractabili, mobilier confortabil și fundație rezistentă, un foișor este un spațiu ideal pentru a te bucura de vară, protejat de soare sau ploaie, chiar în mijlocul grădinii. De cele mai multe ori, foișoarele sunt realizate din materiale naturale, cum ar fi lemnul, iar unele au la baza piatra de râu, pentru un aspect rustic și rezistență crescută, ori piatră de munte pentru decor.
Cort semi-permanent teepee
Aceste corturi simpatice sunt mai rezistente decât cele clasice și mai încăpătoare. Există corturi teepee pentru interior, folosite în camera de joacă a copiilor, și pentru exterior, ce pot fi fixate direct în pământ și au o membrană impermeabilă. Dacă adaugi un totem de lemn colorat și câteva pietre pictate manual, deja ai un colț exotic și relaxant pentru serile de vară.
Continuarea acestui articol o puteți citi aici.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply